Ezek közül minek érdemes tanulni? (biológia irányúak főleg)
17/L vagyok, szeptemberbe leszek 11.-es és nem tudom még, hogy hova menjek. Magyarból 5-ös vagyok, töriből 4-es, fizika 4, kémia 4, matek 4, (utolsó 3 alulról közelítette a 4-est) biosz 5, infót csak tavaly tanultam. Ezek amik esetleg fontosak lehetnek.
Amit szeretnék, hogy ne egy általános szöveget írjatok, hanem inkább külön-külön mindegyikről, hogy:
-elhelyezkedési lehetőségek
-fizetés
-bekerülés, nehézség
-stb:D
És tudom, ne a fizetés alapján döntsek, de ezek érdekelnek, úgyhogy itt már az sem egy utolsó szempont.
-GYÓGYSZERÉSZ: ez áll nálam az 1. helyen, nagyon-nagyon szeretném, de kémia emelt nem hiszem, hogy jól menne. Meg eddig nem is érdekelt a kémia, nem is tanultam rá sokat, szóval fakton nagy hátrányban lennék a többiektől, akiknek a többsége azért jó benne és eddig is érdekelte. Fizika emeltet meg nem szeretnék, egyetemen úgyis a kémia fog jobban kelleni. Biosszal nem hiszem, hogy lennének problémáim.
-GYÓGYTORNÁSZ: hát, nem lelkesedek érte túlzottan, de valamennyire tetszik. Elhelyezkedéstől félek, meg hogy keveset keresnek.
SEJT ÉS MOLEKULÁRIS BIOLÓGUS: mit csinál pontosan? Mert az ilyen bioszos kutatómunkák nagyon tetszenek, csak nem tudom, mennyi itt a kémia. Elhelyezkedés?
MOLEKULÁRIS BIONIKA: azt olvastam, hogy itt a matek-fizikára nagyon nagy hangsúly fektetődik, azért az nem biztos, hogy jó lenne. Inkább a "bioszosabb" dolgok érdekelnének.
GENETIKUS: itt meg olvastam, hogy ahhoz, hogy az emberi részével foglalkozzak, ahhoz orvosi kell, de oda nem szeretnék menni, mert hosszú a képzési idő(+emelt kémia oda is...:D) A másik része meg inkább az állato-növény részével foglalkozik(tényleg???) és ahhoz meg biológia szakra kell menni, de az meg azért nem tetszik, mert a biosz növény-része egyáltalán nem érdekel.
-PSZICHOLÓGUS: nehéz lenne elhelyezkedni szeritnem
-PSZICHIÁTER: szintén orvosi...
-valami a nyelvvel: ez már nem annyira ide tartozik, de jó a nyelvérzékem, csak ezzel magában sajnos nem sokra megyek. Ilyen TOLMÁCS, FORDÍTÓ úgy tudom elég húzós és ott sem olyan könnyű elhelyezkedni (tudom, sehol sem, meg ki tudja, mi lesz még később...)
11.31-es vagyok.
Igazából elírtam, "sejt, illetve mikrobiológiát" akartam írni, hogy oda talán egy árnyalattal kevesebb kémia kell. (Már ami a későbbi munkát illeti, egyetemen azért meg kell tanulni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!