Biológia szakon érdemes felvenni a fizika minort, ha biofizika msc-re akarok menni? Vagy inkább egy szakirány?
A fizikával nincsen problémám, vegyipari szakközépbe jártam, de biológiából és fizikából emeleteztem. Kémiából megvolt a tudás, így hasznosabbnak láttam a fizikát. Meg már akkor megvolt a kitűzött cél, a biofizika.
Igazából én fizika minor felé hajlok, biofizika msc-hez vagy biológia-kémiából, vagy fizika-matekból kell legalább 40 kreditnek meglennie. Egy minor szak, pedig ha jól tudom, 50 kredit értékű. De nem is ez a lényeg, hanem hogy, bár msc-n megtanítják a másik szak tárgyait is, de pont azért, talán egyszerűbb lenne ha csak pár tárgyat kellene ott fizikából teljesíteni. A fizika minor tantervét nem ismerem, szóval nem tudom mekkora az átfedés a minor, és a msc fizika tárgyai között. De ha mást nem valamiféle előismeretnek jó lehet.
Leginkább amiatt gondolkodom ezen, mert nem találtam olyan szakirányt, ami jól lefedné a biofizikát.
Egyébként első válaszoló: Igen, úgy tervezem. Illetve ugye minort nem csak tanárként lehet felvenni, legalábbis úgy tudom, szóval a pedagógiás tárgyakat megúsznám.
első vagyok
Itt itt van a fizika és a biofizika tanterv is az Eltének.
Egyébként szerintem is jobb ha felveszed minornak a fizikát,mert ha már alapból bioszos vagy és felveszed a fizikát,akkor mindkettőből meglesz az alapod és utánna könnyebb lesz
ez nálunk a fizika minor tanterve:
első félév:
Mechanika I
Mechanika I gyak
Mechanika II
Mechanika II gyak
Mechanika labor
második félév:
Elektromágnesség és relativitáselmélet
Elektromágnesség és relativitáselmélet gyak
Elektromágnesség és relativitáselmélet labor
harmadik félév:
Hullámtan
negyedik félév:
Atomfizika és kvantummechanika
Optika és hullámtan
Optika és hullámtan gyak
Termodinamika és statisztikus fizika
Termodinamika és statisztikus fizika gyak
választható tárgyaknak meg egy csomóféle matek van, meg labor gyakorlatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!