3-as matek érettségivel érdemes megpróbálni a közgázt?
Ha 3-as lesz a matek érettségim (4-es a cél) akkor is érdemes még megpróbálni? És 4-essel?
Mi a véleményetek?
Vagy olyan nehéz, hogy csak az 5-ösöknek érdemes?
Nagyon magasak a ponthatárok, szóval hacsak nincs valami isteni csoda, akkor fel sem fognak venni 3-as matekkal (már ha nem más tárgyakkal duplázol).
Egyébként relatív az a 3-as, tehát nem mindegy, hogy azért hármas, mert nem értesz semmit és csak tippelgetsz, vagy azért, mert olyan a követelmény rendszer, hogy ennyire tudod megállni a helyedet és az érettségit már a kisujjadból fogod kirázni.
No de a kérdés az érettségire vonatkozott, ezért elmondom a saját példámat. Középsuliban imádtam a matekot, mindig ötösöket írtam, engem tartott a tanár a matek "fejének" a csoportunkban. Persze nem voltam kiemelkedő tehetség, de azért megértettem a dolgokat és összefüggéseket.
Eljött az érettségi és tele volt azon témakörrel amit világ életemben utáltam és nehezen is értettem meg, avagy egyáltalán nem. Izgalmamban elrontottam olyanokat is, amiket a kisujjamból kellett volna kiráznom, így örülök, hogy éppen határon meglett a 4-es érettségi...
Jelenleg műszaki egyetemen tanulok, építőmérnöki szakon és a matek egyáltalán nem okozott problémát, kivétel azt az anyagot, amivel eddig is meggyűlt a bajom (valószínűségszámítás), na éppen ezért a matek 3-mal volt némi problémám és kihasználtam az összes vizsgalehetőségemet, de meglett, sikerült és túl vagyok a szivatós részén zökkenő mentesen. Tehát azt mondom, hogyha felvesznek, akkor próbáld meg. Ha nagyon nem megy még mindig elmehetsz különtanárhoz, aki megpróbálja belédverni az anyagot.
Hát olyan szakra mennék amin a matekot ki lehet váltani más érettségivel, ez lenne az emelt töri.
Rossz eredményeket beírva és az összes pluszpontot számítva gazdaságin lenne 403 pontom, de fizetősre megyek. Ott valamennyivel kevesebb a pont.
Hát én a matekkal úgy vagyok, hogy van olyan feladat amit meg tudok csinálni, de egyeseket még elkezdeni sem tudok. Tehát olyan "ez megy, ez nem" kategória. Gazdálkodás és menedzsmentre mennék.
A másik variáció a jogi egyetem, és oda felvennének? (szintén fizetős mert nincs állami)
Amúgy nem ilyen a követelményrendszer. Kitöltöttünk a suliba próbaérettségit. Háááát....első része : 30/23
Második részéből meg 1-2 feladatot nem tudtam, de amit tudtam azon is jó sokat gondolkoztam.:S
Így? Oké, hogy azt mondják, hogy én nem reál, hanem humán beállítottságú vagyok, de ez MENNYIBEN számít???
Átrugdosni az oké, de azért az sem mindíg sikerülhet. Vagy igen?
Egy humán beállítottságú embernek is könnyebb a matek, vagy szenvedni fogok vele eléggé?
Nem ismerem ilyen téren a közgázt, mert nincs ott tanuló ismerősöm, de érdekelne.
Oké, hogy nem a matek alapján kell dönteni, de eléggé elgondolkoztatott, hogy közép szinten 3-as vagy gyenge 4-es szinten tudok matekból produkálni, és azt hallottam (nem biztos hogy igaz) hogy ott a közgázon a matek az egyik "húzó tantárgy" vagy "buktató tárgy"....ergó ott keményebben tanítják akkor, de ha nem tudok pl egy feladatnak nekiállni akkor?:S
Amúgy édesanyám mondta, hogy annak jó ez aki reál beállítottságú, ezért nem értem, hogy a humán beállítottságúaknak mehet-e vagy nem. Mert szerinte egy humán beállítottságúnak nincs meg annyira az a csűrős-csavarós logika amivel meg lehet egy bonyolult matek feladatot oldani, mert nem lehet a matekot bemagolni (mint pl a jogszabályokat) hanem érteni kell....
Ezt nem értem, hogy most "megérteni" a matekot kell, vagy be is lehet magolni??
A matekot érteni kell és mindezen túl kell legyen egy kis feladatmegoldó készséged. Ezt sok gyakorlással fejlesztheted.
Szerintem ha van rá lehetőséged anyagilag is, egy próbát megér a közgáz is ha érdekel. Ott úgyis az alapoktól fogtok venni mindent (persze nem az összeadástól).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!