Magyar és angol emelt szintű érettségivel hol érdemes tovább tanulni?
"Angolul meg sokan tudnak" <--- ezt megcáfolnám. Sokan azt hiszik, hogy tudnak. Egy középfokú nyelvvizsga éppen hogy elég hogy az ember elnavigálódjon, ha külföldön jár, de lassan a felsőfok sem ér túl sokat, kivéve talán a Cambridge és a hasonló típusú vizsgákat. És a legtöbb ember még egy középfokú nyelvvizsgát sem képes letenni.
Kérdező, szerintem érdemes az angolt továbbvinned, lehetnél tolmács. Mondjuk az ilyen angol meg német tolmácsokból már van elég, de ha párosítod valamilyen ritka nyelvvel, orosszal, törökkel, kínaival, akkor lesz munkád. Magyarországon is egyre több lesz a keleti érdekeltségű cég és hiány van az olyan szakemberekből, akik tudnak is velük kommunikálni.
A belsőépítészet pedig egy nagyon szép szakma. Esetleg megpróbálhatnád ezt az építőművészetet, PTE-n is lehet tanulni meg még valamelyik művészeti suliban talán MOME vagy MKE nem is tudom. Ott csak alkalmassági és/vagy gyakorlati vizsga van, nem kérnek fizika érettségit. Bár nem ártana meg, ha van egy kis alapod. Szerintem nyugodtan megpróbálhatnád mondjuk a matekot fejleszteni, hátha sikerül, ha tényleg ez az álmod.
Én is jelentkeztem gyógypedre :D
(angol középszintűm már van (előrehozott), de idén teszek egy biosz emeltet is. A magyar közép meg csak sikerülni fog min. 80%-ra, és akkor nagy gond már nem lehet.)
Én azért nem ajánlgatanám ezt a szakot bárkinek, hiába elég hozzá a magyar-angol érettségi...
Bárczira jelentkeztél egyébként? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!