Tanítói diplomám van. Szívesen tanulnék
pszichológiát. Érdemes? Mennyibe kerül egy félév
levelezői tagozaton? Ha már van egy diploma, hogyan zajlik
a felvételi?
www.felvi.hu-n nézd meg szerintem, ott intézmény szerint is rá tudsz keresni, hogy hol mennyibe kerül a képzés. (az ideje mindenhol megegyezik, viszont mivel már BSC van, lehet h csak 3 éves)
én ugyan még nem csináltam semmiféle posztgraduális képzést, de jópár ismerősöm igen, és az volt a tapasztalat h a felvételi lényegesen egyszerűbb, mint az első esetében. volt akinek konkrétan nem kellett felvételiznie, de nem tudom mitől függ h kell-e vagy sem (neki is tanítói diplomája volt, és emellé közgazdászt szerzett, szal nem függött össze a 2 képzés)
Sztem ha érdekel, és ki tod fizetni, ill az időd is megengedi, akkor vágj bele!
2009. jún. 20. 21:49
igen a ba/bsc 3 éves, viszont a doktori képzéseknél megmaradt az 5 éves úgy tudom (orvos stb)! úgy hallottam, hogy sokat kell tanulni, de ha érdekel akkor megéri, én is szívesen mennék pszichológiára, csak nálam hiányzik a kitartás hozzá :) amúgy a felvi-n biztos vannak ehhez leírások, igaz nekem kicsit átláthatatlan az oldal néha, de tuti hogy le van írva vhol (ha más nem, google), vagy kikeresed a felsőoktatási törvényből!
2009. jún. 20. 22:30
Pszichológia nagyon telített szakma, azzal biztos lenne a munkanélküliség!
2009. jún. 20. 22:45
a mostani rendszerben tudod h már nincsenek DL szakok, azaz ugyanúgy le kellene érettségizned ismét.
vicces de ez van ...
2009. jún. 20. 22:54
egyébként persze ahhoz h pszichológus légy és szakosodni tzudj, az most is 5 év !!!!! ne essék félreéértés !!
2009. jún. 20. 22:56
Költségtérítésesen Szegeden 195 ezer egy félév, Debrecenben 230 ezer. Ez az alapképzés 6 félévére vonatkozik, és a tavalyi árak ha jól emlékszem.
2009. jún. 21. 00:31
Sztem nem éri meg ebbe bele fogni, iszonyú nagy energia meg pénz mire eljutsz olyan szintre h kezdeni is tudsz valamit vele, és akkor .... szal ráadásul koránt sem biztos h tudsz is, annyira telített, bár igaz ami igaz, a jóbol tudod mindig hiány van. Csak hát számold ki mibe kerül az neked, mire szakosodással együtt végzel !!!!
2009. jún. 21. 10:03
en iden pszichologiara megyek ha az erettsegim sikerul:) engem is riogat mindenki h igy telitotdott ugy telitodott szak, de en meg csak azert is megmutatom, hogy jo vagyok. szerintem ha szeretned vagj bele. nekem minden almom!
2009. jún. 21. 13:43
nekem is van tanitoi diplomam:) elozo voltam
2009. jún. 21. 13:44
10/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!Kedves utolsó! Tudnál nekem segíteni? Ha jól értettem, már van egy tanítói diplomád, és azt írtad érettségizned kell. Gondolom emelt szinten. Miből? Kérlek írd meg nekem, akár priviben, mi a felvételi követelmény, miből kell érettségit tenni, stb. Nyelvvizsga pl. kell? Mert nekem még nincs... Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések: