Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van olyan fordítóképzés, ahol...

Van olyan fordítóképzés, ahol a felvételi követelmények között nincs olyan hogy kell diploma?

Figyelt kérdés
Még nem néztem át mindent amit google kidobott, de amit eddig találtam mindhez kérnek diplomát. Van olyan ahova felvesznek úgy is hogy csak érettségim van?
2009. júl. 24. 17:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok 100%-ig kompetens a témában, de szerintem az alábbiak elég jól fedik a valóságot:

A általános fordító- és tolmácsképzés egyetemi (bölcsész) szak, tehát annak az elvégzése már önmagában diploma.

Ezen kívül vannak szakfordítói képzések olyan szakembereknek, akik a szakterületük szakirodalmát akarják fordítani. Ezeknél értelemszerűen kell a szakképzettség, hiszen értened kell ahhoz, amit fordítani akarsz.

Pl. az ELTE-n az informatikai szakfordító képzésen a korábban végzettek és az informatika szakosok vehetnek részt. Diplomára tehát itt (tudtommal) nincs szükség, de minimum olyan szakra kell hozzá járni.

Ezen kívül elmondanám, hogy van olyan ismerősöm, aki érettségivel regényeket (elsősorban gyermek és ifjúsági regényeket) fordít. Senkit nem érdekel, hogy van-e végzettsége, az a lényeg, hogy jól csinálja, amit csinál.

2009. júl. 25. 14:35
 2/2 A kérdező kommentje:
És a regényfordító ismerősöd jól keres?
2009. júl. 25. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!