Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnöki szakra melyik...

Gépészmérnöki szakra melyik egyetemet ajánljátok és miért?

Figyelt kérdés
pro és kontra érvek is jöhetnek.

2012. ápr. 20. 17:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én a gödöllői Szent István Egyetemet tudom ajánlani, mégpedig azért, mert nem traktálnak olyan elvont matematikai elméletekkel, amire sosem lesz szükséged, viszont megtanítanak tervezni, nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatra, és aki erről az egyetemről kikerül, annak nem jelent problémát a gyakorlati mérnöki munka. Ezen kívül Magyarország legnagyobb és legmodernebb laborjaival és tanműhelyével rendelkezik, az elmúlt években több milliárdos beruházásokat valósítottak meg ezen a téren. Itt garantáltan nem csak elméletben fogsz tudni pl. fogaskereket gyártani, de meg is fogják mutatni a gyakorlatban. Többek között itt található Európa egyik legmodernebb SKF laborja is. Az egyetemen van úgynevezett Kooperatív gyakorlat is, ami azt jelenti, hogy harmadévesen az egyetemmel szerződésben álló cégekhez (Bosch, GE, stb.) elmehetsz gyakornoknak az egyetemi tanulmányok mellett, ahol egyrészt munkatapasztalatot szerzel még a diploma megszerzése előtt, másrészt havi netto 100000 Ft-os fizetést is kapsz.

Ja, és itt nem képzelik magukat istennek a tanárok, mint a BME-n, itt nyugodtan bármelyik irodájába bemehetsz bármikor, mindig szívesen segítenek, és rendszeresen elmondják, hogy ők a hallgatókért vannak. És ezt nem csak mondják, valóban így van.

2012. ápr. 25. 21:07
 12/12 A kérdező kommentje:

Egyre jobban tetszik az az egyetem :)

De gondolom ugyanúgy elmondják az elvont matematikai egyenleteket is csak nem kérik (olyan) szigorúan számon ugye?

És mi a feltétele hogy gyakornokként dolgozhass? És az a 100.000-es fizetés garantált?

2012. máj. 7. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!