Külföldön illetve belföldön mennyivel számit értéktelenebbnek a SZIE-s (gödöllő) gépészmérnöki diploma a BME-snél?
Szerintem nem értéktelenebb, legalábbis remélem, mert én is oda járok. A ponthatárok kb. semmit nem jelentenek. Arra ne adj sokat. Komoly követelmények vannak, nehéz. Régebben én vacilláltam, hogy ez vagy a Bánki, de szerintem jól döntöttem.
Már csak azért is jó mert a három egyetemi gépész kar egyike, sok mta doktorival rendelkező tanár van itt. A mezőgazdasági gépészetben, energetikában, járműtechnikában külföldön is elismert, sok szabadalom köthető ehhez a karhoz.
És ha jól tudom, akkor ez a kar a 40-es évek végén a Műegyetem gépész karából vált ki, és úgy lett az Agrártudományi Egyetem kara (2000 előtt ez volt a szie neve). Röviden ennyi:)
Majd úgyis jönnek ide sokan, hogy a BME-s a nevesebb, meg elismertebb, előnyt jelent stb... igazából így is van, legalábbis a köztudatban így van, egy munkáltató szemében is, de azért ennyire nem kell ezt komolyan venni. Nem jelent hátrányt szerintem, BME-n is képeznek kiváló mérnököt meg olyat is, aki nem ért hozzá, ugyanúgy mindenhol máshol is így van ez.
Szóval kár ilyeneken gondolkozni, egy gépészmérnök szerintem mindenhol értékes. Aztán úgyis a munkahelyen derül ki, hogy ki mire képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!