Vegyészmérnökire bekerülhetek így? (BME) Mit választanátok a helyemben?
Jelenleg tizedikes vagyok, de már eldöntöttem, hogy vegyészmérnökin szeretnék továbbtanulni. Most biosz-kémia faktos vagyok, és eddigi terveim szerint jövőre a matek-kémia párost vettem volna fel, hogy felkészülhessek ebből a két tárgyból az emelt érettségire. De órarendben a két tárgy üti egymást, így nem vehetem fel őket egyszerre ... a kémiát mindenképp meg akarom tartani, ti mit vennétek fel a kialakult helyzetben matek helyett? (Esetleg fizika?) Tudom, hogy (még) nincs előírva ezen a karon az emelt érettségi, de aggaszt, hogy esetleg közép matekkal (akármilyen jól sikerül is) nem lesz meg az elegendő felvételi pontom.
A válaszokért nagyon hálás vagyok, a faktválasztási papírt jövő hétig kell beadnom.
Hű utolsó ezzel nekem is nagyon sokat segítettél! Köszi!
Tegyük tisztába a dolgot 2 emelt? Nehogy már! Elég egy közép és egy emelt, sőt még 2 közép is elég, ha mellette van egy nyelvvizsgád.
Egy jelentkezésre 1 nyelvvizsga számítható be plusz pontba. Annál több nem! Érdemes tanulmányi versenyekre menni amit be lehet számíttatni.
De most nem az erettsegirol van szo, hanem a faktokrol. Faktbol kell azert ketto..
Raadasul nyelvvizsgabol is lehet ketto, pl ket kozep.. Tobb is lehetne, csak nincs ra annyi pont :)
Kedves előző, úgy látszik inkább te vagy képtelen szöveget értelmezni. Ráadásul nem értem, hogy a hozzászólás melyik része volt mocskolódás, lehet, hogy az, amelyik csak a fejedben létezik...
Azt írtam, hogy a kérdező most a fakultációkról kérdezett, mivel jár a legjobban, ha vegyészmérnök szeretne lenni. A két fakultáció pedig egyáltalán nem árt meg, az még nem azt jelenti, hogy abból kell emelten is érettségiznie.
A felvételibe pedig beleszámít a két nyelvvizsga, amíg egy adott pontnál nem több az, amit érte kapnál és különböző nyelvekből vannak. Tehát ha van egy emelted angolból és egy közeped franciából, azért csak az emelt pontját kapod meg, mert kimeríted vele a keretet, de ha van két közeped, akkor megkaphatod a maximálisan járó pontokat.
Egyébként én már írtam olyat, amit te is hasznosnak nyilvánítottál, ugyanis a június hatodikai hozzászóló is én vagyok.. De nyilván én nem azért írtam, mert segíteni akartam, csak arra vártam, hogy mocskolódhassak.
szia, látom már megvannak a fakjaid, de azért hozzászólnék még, írtad, h közép matekkal esetleg nem lenne meg
most vagyok első féléves vegyészmérnök hallgató a BME-n, közép matekkal kerültem be, én is fakra jártam, de inkább nem vállaltam be az emeltet, mert (számomra) felesleges
középen 98%-t írtam, viszont emelten szerintem legjobb esetben is ilyen 70% körül lettem vna, ez meg már -30 pont majdnem, duplázva 60, tehát nem éri meg, hiába kapsz 50 pontot, másrészt, ha van emelt kémiád, és egy közép nyelvvizsgád, akkor már csak 32 +t kapsz egy másik emeltre
illetve na meg az, h az is egy komoly erőpróba, h egy emelt kémiát megcsinálj :)
egy mondatban:attól h ha fakos vagy, nem kötelező emeltezni, a tudás megmarad :)
és sok sikert a felvételihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!