Vegyészmérnökire bekerülhetek így? (BME) Mit választanátok a helyemben?
Jelenleg tizedikes vagyok, de már eldöntöttem, hogy vegyészmérnökin szeretnék továbbtanulni. Most biosz-kémia faktos vagyok, és eddigi terveim szerint jövőre a matek-kémia párost vettem volna fel, hogy felkészülhessek ebből a két tárgyból az emelt érettségire. De órarendben a két tárgy üti egymást, így nem vehetem fel őket egyszerre ... a kémiát mindenképp meg akarom tartani, ti mit vennétek fel a kialakult helyzetben matek helyett? (Esetleg fizika?) Tudom, hogy (még) nincs előírva ezen a karon az emelt érettségi, de aggaszt, hogy esetleg közép matekkal (akármilyen jól sikerül is) nem lesz meg az elegendő felvételi pontom.
A válaszokért nagyon hálás vagyok, a faktválasztási papírt jövő hétig kell beadnom.
Biztos nincs több matek emelt csoport a suliban? Nálunk is volt ilyen, hogy pár embernek ütközött, és indítottak egy másikat is. Te akarsz egyedül vegyészmérnök lenni? Ha még esetleg összefognátok páran és megpróbálnátok elintézni, hátha lenne másik alkalom is, vagy ez az óra más időpontban... az sokat jelentene.
Vagy ha tényleg sehogy nem oldódik meg ez a helyzet, érdemes külön tanárhoz járnod, ha van rá lehetőséged, hogy megtanítsa az emelt anyagot. Később ez majd nagyon sokat jelent.
Kisvárosi gimnáziumban tanulok, már megkérdeztem és én vagyok az egyetlen akit ilyen formában érintene.
@Andizsuzsi: tudom, hogy a matek kötelező,de a pontok miatt nem mindegy, hogy közép vagy emelt szinten teszem. A kémia meg jól megy, ezért abból is emeltet akarok tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!