Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek van még bármi...

Szerintetek van még bármi esélyem az életben?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudtam feltenni máshova a kérdést ezért ideírom. 11. es vagyok a tanulmányi eredményem elég rossz átlag hármas vagyok de a legfontosabbak mint pl matek vagy fizika vagy szakmai informatika (informatika szakra járok) az kettes a többi érettségihez szükséges tárgy irodalom angol töri nyelvtan... hármas. Nos ez szerintem elég borzasztó átlag. Gondolom ilyen eredményekkel semmi értelmes főiskolára nem vesznek fel ami ér is valamit. Vagy épp érdekel e mert engem a műszakibb elektronikai informatikai irányzatok illetve a katonaság érdekel esetleg még tűzoltó vagy ilyesmi. Van még esélyem valami normális főiskolára bejutni ilyen eredményekkel úgy hogy államilag támogatott? Mert nem akarom úgy leélni az életemet hogy minimálbérért dolgozom hülyére magam életem végéig egy szál érettségivel vagy valami gagyi diplomával ami semmit nem ér. Tudom kicsit későn döbbentem rá de ez van. Köszönöm a válaszokat.

2012. ápr. 11. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Mákod van. A vágyott szakokon "műszakibb elektronikai informatikai irányzatok illetve a katonaság" kellenek az emberek és még támogatottak is.
2012. ápr. 11. 19:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát de ilyen gyatra tanulmányi átlagal is van esélyem egy normálisabb főiskola elvégzéséhez ?
2012. ápr. 11. 19:39
 3/7 anonim ***** válasza:

nem tudom, jövőre hogy fog változni a tanulmányi jogszabály, de még most megteheted azt, ha nagyon rosszak a tanulmányi eredményeid, de k.rva jó érettségit írsz, akkor neked az érettségi pontszámaidat duplázzák, ergo, igen, van esélyed, de persze szerintem nyáron tegyél le egy nyelvvizsgát, jövőre minden lehet olyan versenyen indulj ahol lehet pontot szerezni (OKTV, SZÉTV), és ami a legfontosabb soha ne add fel

de persze a tanulás se mellékes, én most fogok érettségizni 3 hét múlva, úgy parázok mint a fene :), úgyhogy tudom miről beszélek :)

időben dolgozd ki a tételeket, tegyél le egy emelt szintű érettségit, hidd el, egy év az rengeteg idő, csak ne az utolsó hónapba akarj minden belegyömöszölni

sok sikert kívánok neked :)

2012. ápr. 11. 22:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Még van egy éved, ez rengeteg idő! Simán van esélyed még bármire, csak valóban határozd el, hogy mi a célod, és célirányosan mindig tartsd szem előtt, hogy mit kell tenned érte!

Értem ezalatt azt, hogy pl kettes matek, info meg fizika, és műszakira akarsz menni, az úgy eléggé szerencsétlen párosítás... DE! lehetséges, hogy eddig azért nem ment, mert nem tanultál rá, nem gyakoroltál... most ezen változtatnod kell mindenképp, mert tényleg még belefér, de akkor sokat kell vele foglalkoznod. A helyedben már akár nyáron elkezdeném, mert az érettségi még egy dolog, de a műszaki egyetemeken, fősulikon amilyen szinten ezeket tudnod kell... akkor majd ott leszel lemaradva, szóval tényleg szánd rá az időt, mert most még nincs túl sok dolga az embernek, belefér :)

És simán van esély, csak tényleg küzdj érte!

2012. ápr. 12. 01:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha jó érettségiket írsz, akkor van. 5 évesre jártam, ebből 4 évig "elvoltam" (volt, h majdnem megbuktam irodalomból :D), érettségi évben ráhúztam, és voálá csak a matekom lett 4-es.
2012. ápr. 14. 12:43
 6/7 anonim ***** válasza:
ó drága gyermekem, hogy ne lenne esélyed, hiszen alig múltál el 17-18 éves. az apámnak pl csak érettségije van, de mégis egy jól menő céget alapitott és jól megy neki. és ha jól értem még van egy éved hogy belehúzz a tanulásba.
2012. ápr. 30. 23:39
 7/7 A kérdező kommentje:
No azóta hálózat mérnök lettem. Annyira nem is tértem el a hőn áhított informatikai pályától. A programozás azóta se megy :D, de a hálózatokat nagyon szeretem és érdekel is. Vannak is külföldi képesítéseim (CISCO)
2016. máj. 10. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!