A politológiát miért állítják be büfészaknak? Ennyire könnyű lenne elvégezni, vagy nem "értékes" a diploma a munkaerőpiacon?
egyébként a 300-700 oldalas megjegyzésedhez annyit fűznék hozz, hogy egy egyetemistának sztem egyáltalán nem olyan nagy dolog többszáz oldalt elolvasni egy nap alatt. pár hete beszélgettem egy kedves ismerősömmel, aki több bölcsészszakot is csinál párhuzamosan meg amellett is elég aktív életet él (kultúrálisan értem) és mondta, hogy még aznap éjszaka el kell olvasnia 100 oldalt angolul egy szabadon választható tárgyra, amit puszta érdeklődésből vett fel és minden hétre elvárja tőlük a tanár, hogy 100 oldalt angolul végigolvassanak és az óra elején a legkisebb részletekbe is belekérdez, amit meg nem olvasott el év közben, azt kénytelen lesz a vizsgára pótolni, maximum 2 szöveg maradhat ki a 12-ből.
és ez csak EGY tárgy, ráadásul szabadon választható, és emellett felvett még vagy 40-45 krdetitet és még mást is csinál.
én magam is sokat olvastam már gyerekkoromban is, dimis koromban simán elolvastam tíz kötelezőt pár nap alatt.
nehogy azt hidd már, hogy olyan kivételes és megterhelő dolog párszáz oldalt elolvasni egy vizsgára, mondom, valaki egy tanótára olvas el annyit idegennyelven.
Bár a kérdés már elég régi, azért szeretném elmondani, hogy a politológia szerintem egyáltalán nem könnyű, és azt úgy mondom, hogy nem vagyok pol-os. Viszont nálunk az egyetemen BA-n idén 4-en vagy 5-en végeztek, és abból 1 főszakos...
Az, hogy mennyire nehéz politológiával elhelyezkedni, azt nem tudom. Szerintem azért van mozgástér ilyen diplomával, tudok rosszabb szakokat is ilyen szempontból. De manapság már mindennel nehéz elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!