Szerintetek az estin vagy levelezőn szerzett diploma
presztízse kisebb, mint egy nappalis?
2012. márc. 14. 14:08
Ha első diplomáról van szó, akkor igen, ugyanis ez esetben általában az megy estire vagy levelezőre, akit nem vesznek fel nappalira, ez köztudott. Ha második diplomáról van szó, akkor már teljesen mindegy, sőt, inkább szerintem az az elvárt, hogy az ember mellette már dolgozik.
2012. márc. 14. 14:13
Mi a cégnél inkább a levelezősöket részesítjük előnyben. A nappalis, nulla szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalókat meghagyjuk a többi cégnek. Nekünk sokkal inkább gyakorlati szakemberekre van szükségünk, az elméleti tudás nagyon kevés.
2012. márc. 14. 15:48
Most hirtelen az se rémlik, hogy az estis diplomámban a tagozat fel volt-e tüntetve... mindenesetre nem tudok róla, hogy emiatt hátrébb soroltak volna álláskereséskor. A levelezős azért kicsit más tészta.
2012. márc. 14. 16:08
ha jól tudom nincs is ráírva, hogy nappalin szerezted van sem. ez a legnagyobb vicc az egészben. én párhuzamos képzésbe járok két szakra egyszerre. nappalin matek, levelezőn kémia szakra, így frankón meg tudom ítélni, hogy mekkora különbség van a két forma között. a levelező tizedét se éri! egy csomó kreditet ingyen kapsz, míg nappalin a legtöbb tárgynál még az aláírásért is küzdeni kell. ha én munkáltató lennék, tuti soha nem alkalmaznék levelezős diplomást.
2012. márc. 15. 07:21
6/15 Kegyes Attila válasza:
Az estin szerzett diploma kevesebbet ér, mert levelezőre az megy aki tud írni, estire meg aki nem tud levelezni, vagyis írni!
2012. márc. 16. 08:25
7/15 Kegyes Attila válasza:
2012. márc. 16. 08:26
Az első diplomámat nappalin szereztem, a másodikat és a harmadikat- munka mellett, ahhoz kapcsolódóan, levelezőn. A nappalin kicsit többet tanultam, a levelezőkön viszont sokkal hatékonyabban és célirányosan! És hozzáteszem, hogy a nappaliról kikerülve, a friss diplomámmal azt tapasztaltam, hogy a szakmát a gyakorlatban kell megtanulnom, a képzésen nem sok hasznosíthatót kaptam akkoriban.A két levelezős diplomámnak már a megszerzése is élmény volt, nagyszerű, elkötelezett tanároktól tanultam, csupa hasznos, fontos, a munkámhoz szükséges dolgot! Ezerszer többet érnek, mint a nappalis diplomám!
2012. márc. 17. 07:28
9/15 anonim válasza:
Ha nincs is 3-asnak teljes mértékben igaza, hogy a levelezősöket előnyben részesítenék a nappalisokkal szemben, de a diploma csak a szakmai gyakorlattal (nem amit a suliban kapsz) ér bármit. Sokkal jobban elfogadják azt az estis képzésben diplomázott tanulót, aki közben dolgozott is, és ez ráadásul jobban megmutatja a stressz-tűrését, terhelhetőségét, mint akinek csak a tanulással kellett foglalkoznia. Más szint mondjuk az, aki estin tanul, miközben nem dolgozik, ő valószínűleg tényleg csak a könnyebb utat választotta.
2012. márc. 17. 11:53
10/15 anonim válasza:
Már bocsánat, de nem értem ezt az "estin/levelezőn szerezett több gyakorlatot" dolgot. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy abban az iparágban dolgozik napközben, amit este tanul! Sőt, inkább szerintem az a jellemző, hogy nem alkalmazzák célirányos végzettség nélkül, hiszen főiskolai képzésekről beszélünk. Példaként: én óvónő vagyok, és rengeteg gyakorlatot sikerült szereznem a főiskolai éveim alatt (nappalin végeztem). A velünk párhuzamosan tanuló levelező/estis csoportnak fele annyit sem, a többségük teljesen más területen dolgozott: bank, kereskedelem, a kötelező gyakorlatokat, beadandókat valamiféle úton-módon kikerülték, lezsírozták (dolgozok/gyerekem van, stb ürügyekkel) ... akkor miről beszélünk?
Ha rossz szakembert fogsz ki és emellett egy deka önszorgalmad sincs, akkor se levelezőn/estin, se nappalin nem fogsz "okosabb" lenni. Az meg már saját probléma, hogy hiányos tudással (de mégis megszerzett papírral)ki vállalja mégis fel, hogy munkát keressen.
2012. márc. 17. 21:37
Kapcsolódó kérdések: