Hogyan tanuljak tovább? 18/L
Pár vélemény az írásodhoz:
a 4,6-os átlag bár jónak számít, de azért nem kiemelkedő.. úgy értem, szerintem sok gimnazista eléri a 4,6-os átlagot egy jobb gimnáziumban.
a két középfokú nyelvvizsga szintén nagyon jó eredmény, sokan szeretnének 2 nyelvvizsgát érettségiig. De figyelembe véve, hogy egy nyelvi tagozatos osztályban tanulsz, szintén nem értékelném kiemelkedő teljesítménynek, inkább úgy mondanám, hogy hoztad az elvárható szintet. Nem lebecsülni akarom a teljesítményt, remélem nem is veszed rossz néven, hogy ezt elmondtam. De te szerettél volna egy elfogulatlan véleményt hallani.
A bölcsészet és a régészet tényleg felejtős, és szerintem a történelem is. Ha szeretnél jogra menni, próbáld meg, és ugyanezt tudom mondani a rendőrtisztire is. Meg kell próbálni. Ha kell, akkor várni egy évet, és újra megpróbálni.
Érdekes, hogy a matek/fizika stb. tárgyaidról nem írtál semmit. Bármennyire is rossz hír, továbbra is igaz az, és szerintem még hosszú ideig az is marad, hogy egy műszaki / természettudományos / gazdasági végzettséggel könnyebben előbbrejut az ember, mint az általad felsorolt történelem,bölcsész vonallal. Nyilván nem azt mondom, hogy lány létedre legyél atomfizikus vagy villamosmérnök. Csak azt szeretném ezzel mondani, hogy van még egy éved érettségiig, kitalálhatsz esetleg valami teljesen mást is.. ami ugyan nem a legfőbb vágyad, de megéri elvégezni, mert egy jó diploma lesz. Persze manapság senki sem tudja, hogy mi lesz 3-5 év múlva a jó diploma. De azért tendenciák vannak.
Ha törit vagy régészetet kezdesz tanulni, akkor esetleg már a képzés felénél rájönnél, hogy felesleges dolog, amit éppen csinálsz. Persze én is elfogult vagyok, mert mérnöki szakon tanulok. De talán jönnek még más vélemények is a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!