Dunaújvárosi gépészmérnök diplomával el lehet helyezkedni?
Igen, amíg a sznob pesti köcsögök minden mást lenéznek, addig a BME toronymagasan vezetni fog, még akkor is, ha már tető sem lesz azon a romhalmazon.
Pestiek, nézzetek már körül egy kicsit, nem a ti seggeteken fut át ez egyenlítő, bármennyire is az a látszat.
Dunaújvárosnak jövője van, nem viccből fektetnek be milliárdokat.
Köszönöm a válaszokat.
A DUF a Debrecen Egyetemmel a 8. helyen áll gépészmérnök képzésen.
Bízok benne, hogy a beruházások miatt is az állam számít az itt folyó képzésekre.
A tavalyi 176 fő helyett a 4 műszak képzésre 130 + 140 főt felvehető létszámot engedélyeztek, ami jelentős.
Nem pesti vagyok, úgyhogy ezt most nem venném magamra...
De ahogy a válaszoló is írja, Debrecen mellett az egyik "noname" felsőoktatási intézmény a MŰSZAKI VONAL TERÉN az Debrecen. Akkor is megkapod a diplomád, ha nem akarod, támogatás ide vagy oda. Csak az a bökkenő, hogy a tudás, ami a diplomád mögött lesz, az közelít a 0-hoz, és soha nem fogsz tudni elhelyezkedni vele normális helyen.
Áttanulmányoztam, és azt látom, hogy a Dunaújvárosi fősuli ezen szempontok alapján van elöl: túljelentkezés illetve diák/tanár arány. Ezek nem meghatározóak. Sokkal inkább például a tananyag erőssége, az elhelyezkedési lehetőségek, amiben akárhogy is nézem itt és felvi-n is, igencsak hátul szerepel a DF.
Ennek ellenére én nem lebeszélni akarom a kérdezőt. Ha akar, úgyis ide megy, de azért be kell látni, hogy vannak DF-nél JÓVAL erősebb intézmények is, amiket ha a kedves kérdező elvégez, biztos megélhetése lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!