Miért szólják le a Dunaújvárosi Főiskola gépészmérnök képzését?
A Debrecenivel együtt a 8. helyen állnak.
A DF-en tavaly majdnem 4-szeres volt a túljelentkezés.
A végzettek is találtak munkát.
Több oka is van.
1. Több nívósabb intézmény is van ahol gépésznek tanulhatsz (BME, SZIE, győri stb.)
2. A munkáltatók nem nagyon szeretik.
3. Nagyon könnyű bejutni és a követelmények elég gyérek. sok tanár nem veszi eléggé komolyan a dolgát.
4. Dunaújváros alapból egy atom szar hely (én ott éltem 18 évig).
Ugyanakkor ha nincsenek a DUF-nál nagyobb ambícióid, akkor jó ötlet is lehet, mert:
- könnyű bejutni
- nem fogsz belehalni a tanulásba
- sok szép lány jár a DUF-ra, kommunikáció szak stb
- gépészre akkor is szükség van, ha nem a legjobb helyen oktatják, szóval munkát fogsz kapni könnyedén
- olcsó
- innen is jelentkezhetsz bármilyen msc-re utána ha jók a jegyeid (ami itt nem nehéz)
- szépen felújították, sok pénzt fektettek a suliba
Én kicsit elfogult vagyok, mert itt nőttem fel, és gusztustalan helynek dunaújvárost, kötekedő hülye barmokkal van tele (kettőt találhatsz, kik).
Ja és még egy gondolat, szerintem anyagmérnöki bsc-vel jobban jársz, azt sokkal kevesebb helyen oktatják, és ebből a szempontból a DUF oktatás is előkelőbb. Ráadásul ha kutyaújvárosban akarsz maradni valamilyen fura okból kifolyólag, a Hankook szinte biztos hogy alkalmazni fog, még valami szerződésük is van a DUFfal.
Köszi a választ.
Szeptemberben megkezdtem a DUF-on a gépészmérnök szakot és azt tapasztaltam, hogy a tanárok (akikkel eddig találkoztam 1 kivételével) rendesen leadják a tananyagot. Akin látják, hogy tanulni akar, azzal segítőkészek. Elsőre sikerült minden zh-m és vizsgám, igaz rendesen tanultam.
Szóval nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!