Kicsit el vagyok veszve, mit javasoltok?
Figyelt kérdés
Egy érettségim van, viszont azzal nem találok munkát. Egy használhatatlan OKJ-t tanulok, amire nincs Magyarországon státusz (persze ez menet közben derült ki.) nemsokára végzek és ezzel ki is lőttem az ingyenes tanulási lehetőséget. Nincs elég pontom ahhoz, hogy egyetemre vagy főiskolára menjek, viszont fizetni sem tudok. Ott tartok, hogy sem munkahelyem, sem pénzem nincs, kilátástalan az egész életem. Szívesen tanulnék valamit, de ingyen már semmit nem tudok. Mit tennétek a helyemben? Hogy folytassam az életem?2012. febr. 1. 22:38
1/4 Szana33 válasza:
Hát először is nem végezném el azt az okjt amit most csinálsz, és keresnék egy másikat, amivel esetleg még el is tudsz helyezkedni. Már kicsit érdeklődtem, és általában azt mondják, hogy ez lehetséges...sok sikert a továbbiakban :)
2/4 anonim válasza:
bármikor újraérettségizhetsz akármelyik tárgyból.
esetleg érdeklődhetnél, hogy ha nem fejezed be ezt az okj-t (nem szerzel papírt róla), tudsz-e újat kezdeni. lehet, hogy tudsz ilyen módon csalni valahogy. azt mondják, hogy az "első szakképzettség megszerzése ingyenes", nem pedig, hogy 2 évet fizet az állam. ha nem szerzed meg az elsőt, lehet, hogy újat kezdhetsz. (DE nem vagyok benne 100%-ig biztos. szóval MINDENKÉPP járj utána, kérdezz rá több helyen is, hogy tényleg így van-e!!!)
illetve elmehetsz külföldre nyelvet tanulni, ha hazajössz, nyelvvizsgázol vagy emelt szinten érettségizel és azzal valahova felvesznek.
3/4 anonim válasza:
Ha otthagyod az okj-t tehát nem vizsgázol le belőle nem veszik el a lehetőséged az ingyen szakmára.
4/4 anonim válasza:
És ahhoz sincs elég pontod, hogy felsőfokú szakképzésre menj? Azoknak általában alacsony szokott lenni a ponthatáruk,és ha továbbmész alapképzésre plusz pontot is adnak érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!