Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akik gazdasági szakra akartak...

Akik gazdasági szakra akartak menni, most mit csináltok?

Figyelt kérdés

410 pont körül leszek, tehát államira bekerülni lehetetlen, fizetősre pedig anyagi helyzet miatt nem tudok menni.

Akik hasonló cipőben járnak, mit kezdenek?

Választanak egy másik szakot, ami lehet h nem annyira jön be? Ha igen, mit jelöltök?

(itt kicsit az aggaszt, hogy ha nem tudom időben befejezni, akkor vissza kell fizetni a képzés felét..)

Esetleg elmentek dolgozni? Talán külföld?

Mindenki történetére kíváncsi vagyok:)

2012. jan. 23. 22:28
 1/8 Szana33 ***** válasza:
69%
én pénzügy és számvitelre akartam menni, de így most felsőfokúra: pénzügyi/ számviteli szakügyintézőre megyek és majd ha azt elvégeztem jelentkezek alapfokra, hátha plussz OKJ szak pontjával már sikerül :)
2012. jan. 23. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Én turizmus-vendéglátásra szerettem volna menni, de így marad az idegenforgalmi szakmenedzser. Szépen kitoltak velünk. Melyik intézménybe jelentkeztek?
2012. jan. 23. 23:09
 3/8 Szana33 ***** válasza:
69%
Én BGF-re jelentkezek.
2012. jan. 24. 00:15
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
éniis:))
2012. jan. 24. 00:41
 5/8 A kérdező kommentje:

Én is bgf-re akartam menni, csak így most kicsit elment a kedvem az egész továbbtanulástól, talán nézek valami másik szakot, de így már Pestre sem vágyok, lehet maradok itt Debrecenben..

Külföldi meló sincs kizárva.

2012. jan. 24. 01:08
 6/8 anonim ***** válasza:
76%

Szörnyű olvasni, hogy 410 ponttal nem fogtok bekerülni államilagtámogatott oktatásba. Sajnállak titeket nagyon, több év tanulása veszett nektek kárba. Én gazdasági szakra járok, és én azt mondom ne csesszetek el 2 évet egy OKJ-s szakra, mert ha elvégzitek, hiába hogy plussz pontot ad, de fogynak az államilagtámogatott félévetek száma (elmegy 4 félév az OKJ-sal), tehát ha utána bekerültök egy BA szakra, akkor nem csúszhattok, mert máskülönben áttesznek titeket fizetősre. És utána már nem mehettek mesterképzésre csak szintén fizetősre. (az állam 10 félévet támogat). Jól gondoljátok meg az okjt, ha rosszak az anyagi körülmények inkább vegyétek fel a diákhitelt(nekem is felkellett), ha jól tanultok évközben majd, átkérhetitek magatokat államilagtámogatottra! Tehát ha ügyesek vagytok, sok tartozás sem halmozódik fel, nyáron meg ha kicsit dolgoztok előtudjátok törleszteni a hitelt, és kamat sem megy rá.... de ne hagyjátok veszni az álmaitokat!

Egy közgazdász hallgató

2012. jan. 24. 07:48
 7/8 anonim ***** válasza:
És még annyi, hogy az OKJ-sal átfedések sem lesznek hogyha bekerültök egy BA képzésre később, mert nem ugyanazt tanuljátok, gazdasági szakokon tömény matek van, ezek az FSZ képzések meg túl sokat nem érnek.
2012. jan. 24. 07:49
 8/8 Szana33 ***** válasza:
A pénzügy-számvitel alapszak és egy FSZ pénzügyi szakügyintéző között nincsenek átfedések?
2012. jan. 25. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!