Megéri költségtérítéses gazdasági képzésre menni a Corvinuson? Vagy a BME-n?
Az én véleményem:
Ha gazdasági képzés, akkor ne BME-t válaszd, hanem Corvinust.
Én tavaly csak a Corvinust jelöltem és a BGF-PSZF-et.
És az volt a dilemmám, hogy a 2. helyen Corvinsu fizetős legyen vagy PSZF állami.
Szerencsére a PSZFet választottam, és csak ide vettek fel, állami BCE-re nem.
Amúgy idéntől emelkednek a ktgtérítéses díjak, sztem több lesz mint 200 ezer, mert eddig volt BCEn 225 ezer félvéente a psz szak.
Azt vedd számításba, hogyha albérletbe költözöl, az havonta legalább 30-40ezer forint, ami félévente kb 200 ezer.. és ehhez még pluszba a tandíj??
Ha sok pénzetek van, akkor megéri. Ha átlagos család vagytok, akkor ez sztem nagyon sok pénz. És 6 félév alatt eléggé sok lesz a kiadás..
Sztem egy pszf állami többet ér mint BCE fizetős.
Pesten élek a szüleimmel, akiknek a havi nem több, mint 180.000Ft és egy kisebb tesóm is van...
Szóval diákhitelből fizetném a tandíjat.
bocsánat: *a havi fizetése..
A kérdés csak az, hogy mennyit kellene visszafizetnem a diákhitelért havonta.. mert ha nem találok munkát, vagy csak olyat amivel 100 körül keresek maximum, nagyon nehéz lesz a törlesztés (amit nem tudok mennyi lenne...)
Hát, most változik a diákhitelrendszer, és nem mondanak róla túl jót..
Meg gondolj bele.. Azzal kezded majd a nagybetűs Életet, hogy törlesztesz..
Én nem tenném!
De ez a saját döntésed.
Mostmár kb mind1, mert államira lehetetlenség lesz idén bekerülni, tehát hiába mondom h inkább gyere PSZFre államira..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!