Corvinusos vagyok. De ÉN nem fizetnék tandíjat, az tuti, nem rossz a BCE, sőt, én imádom, de ha tandíjat kéne fizetnem, tuti, hogy inkább mennék a támogatott BGFre. Az is benne van a TOP 3ban. Amúgy pedig általában csak azok mennek fizetősre, akik vagy hülyék hozzá, hogy bejussanak támogatottra (és nagyon be akarnak, pl egy gyógyszerészete van a famíliának és a kis kölköt nagyon gyógyszerésznek akarják taníttatni, de nem bírna bejutni államilag támogatottra) vagy akiknek már elfogytak a támogatott féléveik, mert 2 szakot végeznek, a Corvinusra leginkább ilyenek jönnek, akik maguk fizetik a dolgot.
2012. jan. 14. 20:45
3/16 anonim válasza:
Vagyis eddig ilyenek jöttek:D Most már fel fogják tölteni a helyeket az okosabb, eléggé pénzes gyerekek is.
Amúgy milyen szakra akarsz menni? (Mert ugye a gazdaságira bejutást sehol se lehet tutira venni)
2012. jan. 14. 20:46
4/16 A kérdező kommentje:
418 pontom lesz.
Corvinusra: kermarket vagy turizmus. Ezekre tavaly a költségtérítéses 402-408 volt az alsó határ.
BGF: kermarket (401) turizmus (405) gazdaságinformatika (301) Ezek mind támogatottak voltak.
Szerinted bejutok valamelyikre?
2012. jan. 14. 20:51
5/16 anonim válasza:
Figyelj, a Corvinuson olyan oktatást kapsz, hogy nyitva állnak előtted a kapuk utána szinte bárhol, HA jó vagy.
Ha a BGF-re mész, szerezz mellé még valamit. Tnaulj nyelveket, csinálj OKJ-t, valamit, amivel kitűnsz a tömegből.
2012. jan. 14. 20:51
6/16 anonim válasza:
Corvinus jobb, de ez csak belföldi viszonylatban számít. Külföldön egyik sem ér egy fabatkát se.
2012. jan. 14. 20:55
7/16 anonim válasza:
Azt azért tudod ugye, hogy az új keretszámokkal a gazdasági szakokra (a bgf-re is) sokkal magasabb pontszám kell majd? Szóval 420körüli pontszámmal azért ne készülj túlságosan arra, hogy állami sikerül majd.
2012. jan. 14. 20:56
8/16 anonim válasza:
2. és 3. vagyok. figyi. szerintem tarts lépést a rendszerrel. sokkal kevesebb (4900-->250) embert vesznek fel a gazdasági részlegre, úgyhogy nem venném biztosra, hogy bejutsz, sőt. főleg, mivel múlt évben 480 pontos rendszer volt, mont meg 500as. szerintem (saját tipp, semmi nem támasztja alá) 450 pont alatt nem nagyon jut be senki gazdasági képzésre ebben az évben.
a gazdinfó viszont elvileg az infó részleghez tartozik --> nem csökkentik a keretszámot --> jó esélyed van bejutni, ha tényleg 300as volt a támogatott ponthatár múlt évben, ami szerintem azért elég alacsony.
2012. jan. 14. 20:57
9/16 anonim válasza:
Arra számítsatok, hogy jogra és gazdaságira az államilag támogatott olyan 490-500 körül lesz idén sajnos...
2012. jan. 14. 20:58
10/16 anonim válasza:
eegen. igazából a 450 pont felett helyett inkább 490 pont felettet akartam írni, de gondoltam ez már túl nagy riadalmat keltene. A Corvinus támogatott szakjaira meg merem kockáztatni, hogy 495 felett lesznek a pontok. De a vidéki sulikban is simán 480-490 körül, ha egyáltalán ott indítanak támogatott szakokat. A BGF-en is tutituti 480 felett lesznek a pontok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!