A Corvinus Gazdasági és Menedzsment szakához miből lehet
emeltszintűzni?
Figyelt kérdés
Tudtommal a két felvételi tantárgy matek és töri, de nem vagyok benne biztos, hallottam már töri angolt is.
2012. jan. 17. 19:27
1/7 anonim válasza:
felvi.hu ---> először is itt kéne keresgélni, nem olyan bonyolult ám... Egyetemek és főiskolák/kiválasztod a sulit, vagyis itt BCE-t/kiválasztod a kart, vagyis BCE-GTK
Másrészt az gazdálkodási és menedzsment, nem pedig gazdasági.
Amúgy kettőt kell választani: gazdasági ismeretek v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv(6) v. szakmai előkészítő tárgy
Egyik sem kell, hogy emelt legyen
2012. jan. 17. 19:36
2/7 anonim válasza:
Első ha már kijavítod, legalább tedd jól. Az GAZDÁLKODÁS és menedzsment. És mindenképp kell 1 emelt, mivel le van csökkentve a keretszám. Tudtommal lehet idegen nyelv is, de felvi.hu-n mindent megtalálsz.
2012. jan. 17. 19:49
3/7 anonim válasza:
Kedves második, hát nem éppen... gazdálkodásI, nézz csak szépen utána...
Amúgy meg nem KELL emelt, csak ajánlott, mivel anélkül nehéz bekerülni, ez tény. De nem követelik meg.
2012. jan. 17. 19:53
4/7 A kérdező kommentje:
Bocs elírtam, gazdálkodási és menedzsment. Szóval akkor tulajdonképpen emeltezhetek angolból is, és ha duplázok, akkor választhatom az angol+töri párost?
2012. jan. 17. 23:29
5/7 anonim válasza:
Igen, ez így lehetséges, és akkor az emeltre kapsz 50 pluszpontot is. Amúgy azt nem te választod, hogy hogy számolják, úgyis automatikusan úgy fogják, ahogy a legelőnyösebb, ha duplázással, akkor úgy. De ha államira akarnál menni, akkor készülj, hogy a támogatott helyek létszámcsökkentése miatt nagyon magasak lesznek a pontok, min. 480-490 körül.
2012. jan. 18. 15:45
6/7 A kérdező kommentje:
Egy kicsit még tovább bonyolítom :)
Már van egy felsőfokú nyelvvizsgám, ha most emelt szintű érettségit is teszek angolból, akkor a felsőfokúmért még jár a 40 pont, és az emeltért járó 50-et is megkapom?
2012. jan. 18. 17:30
7/7 anonim válasza:
Nem, egy nyelvre csak egyféle dologért kaphatsz pluszpontot, vagy az emeltért, vagy a felsőfokúért, esetedben ugye az emeltért, mert azért több jár. (Tapasztalat, nekem németből van emeltem meg felsőfokúm, és én anno 2010-ben a felsőfokúért kaptam csak pluszpontot (akkor még az volt a több), az emeltre nem).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!