Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Corvinus Gazdasági és...

A Corvinus Gazdasági és Menedzsment szakához miből lehet emeltszintűzni?

Figyelt kérdés
Tudtommal a két felvételi tantárgy matek és töri, de nem vagyok benne biztos, hallottam már töri angolt is.
2012. jan. 17. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

felvi.hu ---> először is itt kéne keresgélni, nem olyan bonyolult ám... Egyetemek és főiskolák/kiválasztod a sulit, vagyis itt BCE-t/kiválasztod a kart, vagyis BCE-GTK

Másrészt az gazdálkodási és menedzsment, nem pedig gazdasági.

Amúgy kettőt kell választani: gazdasági ismeretek v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv(6) v. szakmai előkészítő tárgy

Egyik sem kell, hogy emelt legyen

2012. jan. 17. 19:36
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Első ha már kijavítod, legalább tedd jól. Az GAZDÁLKODÁS és menedzsment. És mindenképp kell 1 emelt, mivel le van csökkentve a keretszám. Tudtommal lehet idegen nyelv is, de felvi.hu-n mindent megtalálsz.
2012. jan. 17. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Kedves második, hát nem éppen... gazdálkodásI, nézz csak szépen utána...

[link]

Amúgy meg nem KELL emelt, csak ajánlott, mivel anélkül nehéz bekerülni, ez tény. De nem követelik meg.

2012. jan. 17. 19:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Bocs elírtam, gazdálkodási és menedzsment. Szóval akkor tulajdonképpen emeltezhetek angolból is, és ha duplázok, akkor választhatom az angol+töri párost?
2012. jan. 17. 23:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, ez így lehetséges, és akkor az emeltre kapsz 50 pluszpontot is. Amúgy azt nem te választod, hogy hogy számolják, úgyis automatikusan úgy fogják, ahogy a legelőnyösebb, ha duplázással, akkor úgy. De ha államira akarnál menni, akkor készülj, hogy a támogatott helyek létszámcsökkentése miatt nagyon magasak lesznek a pontok, min. 480-490 körül.
2012. jan. 18. 15:45
 6/7 A kérdező kommentje:

Egy kicsit még tovább bonyolítom :)

Már van egy felsőfokú nyelvvizsgám, ha most emelt szintű érettségit is teszek angolból, akkor a felsőfokúmért még jár a 40 pont, és az emeltért járó 50-et is megkapom?

2012. jan. 18. 17:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem, egy nyelvre csak egyféle dologért kaphatsz pluszpontot, vagy az emeltért, vagy a felsőfokúért, esetedben ugye az emeltért, mert azért több jár. (Tapasztalat, nekem németből van emeltem meg felsőfokúm, és én anno 2010-ben a felsőfokúért kaptam csak pluszpontot (akkor még az volt a több), az emeltre nem).
2012. jan. 18. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!