Ha nem vesznek fel államira?
Továbbtanulok,ezzel kapcsolatban a kérdés hogy,ha nem vennének fel államilag támogatottra akkor mehetek-e költségtérítésesre,vagy arra is külön kell jelentkezni?Hogy müködik?
Köszönöm!

Természetesen mehetsz költségtérítésre. Három kötelező szak megjelölése 9000 Ft, ami azt jelenti, hogy egy intézményen belül, ha ugyanazt a szakot megjelölöd államin és költségtérítésesen, akkor az egynek számít. Persze ha több, mint hármat jelölsz meg, akkor jelölésenként 2000 Ft.
Én is most jelentkezek, és a magas pontok láttán nagyon félek, h államilag nem vesznek fel olyan helyre, ahova menni szeretnék. Szóval én mindent megjelölök államin és költségesen is. Persze ennek is van hátulütője. Pl az, hogy az elsőként megjelölt hely csak költségesen vesz fel, viszont pl. a harmadik jelölted államin is felvenne, viszont itt a sorrend számít, így oda vagy köteles menni, ahova elsőnek felvesznek. Tehát ajánlatos a sulik sorrendjét tényleg jól összeállítani. Remélem segítettem :)
Köszönöm!
Még egy kérdés,ugyebár egy emletszintű érettségi kell a bejutáshoz.....az adott szakon a matek és egy idegen nyelv a vizsgakövetelmény,de az nem emelt,mondjuk csak a magyar,akkor is jelentkezhetek arra a szakra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!