Ha államira vesznek fel az egyetemre "átsírhatom" magam fizetősre?
Kérvénnyel valószínűleg meg lehet oldani.
Előzőnek meg: Ugyan miért örülnének ennek a a TO-n? Akár hiszed, akár nem, az egyetem sokkal jobban jár az államilag finanszírozott hallgatókkal, mert a befizetett költségtérítés sokkal kevesebb, mint az állami normatíva.
Jaaaa, én értem, hogy mit mondasz. Szóval van most egy szak, ami után el szeretnél végezni mást is, és az első 200 ezer, a második meg 1 millió. És úgy tervezed, hogy az olcsóbbra, vagyis az elsőre ne államira vegyenek fel, hanem fizetősre, és a 2. legyen az állami.
Szerintem nem sírhatod át magad fizetősre, és azt sem tudom, hogy lehet-e ilyet, hogy ha van egy ktg. térítéses diplomád, azután államira menni. A második lehet, hogy megoldható, viszont biztos vagyok benne, hogy nem sírhatod át magad. Max. ha szarul teljesítesz, és áttesznek ktg. térítésesre. De erre a sorrendmódosításkor, meg a jelentkezéskor kellett volna gondolni.
Elkezdek most egy egyetemet ----> fogynak a támogatott félévek, ha támogatottra megyek.
Vannak nagyon drága szakok, amiken 1millió felett van a tandíj félévenként. Esetleg egyszer lehet, hogy szeretném megpróbálni az egyik ilyet.
Na most, ha elhasználok egy olyanra államilag finanszírozott féléveket, ami amúgy mondjuk 190 ezer lenne félévenként, az elég ciki, ha két év után gondolok egyet, hogy már pedig én átmegyek a másikra, ami 1 millió 200 ezer forint félévenként és szépen fizethetek minden egyes félévért, mert már nincs elég támogatott félévem.
Nyilván tudom, ha a kezembe nyomják a diplomát, akkor fizetek így is úgy is a következőért, de ha előtte gondolom meg magam?
Két hely tetszik, teljesen más a kettő, ebből az egyik tandíja 200 ezer alatt van, a másiké 1millió felett. Na most, ha felvesznek a 200ezresre átkérem magam fizetősre, akkor nem fogy az állami félévem és úgy döntök, hogy nekem ez nem jó, inkább a másik, akkor fogom és átmegyek és szépen megmaradtak a támogatott féléveim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!