Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha államira vesznek fel az...

Ha államira vesznek fel az egyetemre "átsírhatom" magam fizetősre?

Figyelt kérdés
2011. júl. 19. 15:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Értem.köszönöm h kifejtetted.de sztem át tudsz menni simán...
2011. júl. 19. 16:14
 12/21 anonim ***** válasza:
48%
"Fáj, hogy én tudok fizetni?" Ezen fél órája röhögök xD Ha tudnád én mennyit tudnék fizetni, nem osztanád az észt, amit a kérdésedből ítélve nem sok van xD
2011. júl. 19. 16:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok,az értetlenkedő:tehát ha én 3 évet jártam államin(áttettek utána fizetősre)akkor még van 3 évem amit kihasználhatok?mert ugy tudom 6 évet tanulhatok összesen államin.
2011. júl. 19. 16:15
 14/21 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy levelezősök és államisok között van átjárás, és olyan helyen is, ahol mondjuk levelezni csak fizetősön lehet, ott is átvesznek államis nappaliról. Vagy ha másik egyetemre próbál valaki átmenni, akkor is van hely, ahol kikötik, hogy szinte biztos, hogy csak fizetősre veszik át. De ezt mind úgy, hogy az előző félév végén, nem mikor már kezdődik.

Amit tényleg nem tudok, hogy nekem azonnal lenne fontos, hogy átrakjanak, mert úgy tudom, ha már megkezdtem akkor azt levonják mindenképpen.

2011. júl. 19. 16:25
 15/21 A kérdező kommentje:

""Fáj, hogy én tudok fizetni?" Ezen fél órája röhögök xD Ha tudnád én mennyit tudnék fizetni, nem osztanád az észt, amit a kérdésedből ítélve nem sok van xD"

Igen, lehet tényleg hülye vagyok, mert például nem látom át azt sem, hogy mit akarsz ezzel közölni, de mindegy.

Bocsi első, de eléggé hozzászoktam, hogy ezen az oldalon, ha kiderül, hogy valaki havi ezer forintnál többet tud kiadni bármire, akkor egyből neki ugrik mindenki és egyesült erőkkel utálják, hogy hogy képzeli, hogy van pénze.

2011. júl. 19. 16:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem irigykedem,max arra h jo helyre születtél,vagy h jokor voltál jo helyen h mindezt megteheted:)))
2011. júl. 19. 16:29
 17/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha államira vesznek fel az egyetemre, de nem az álomszakodra, akkor mikor megkapod az értesítőt a felvételről, utána menj el rögtön a szakod Tanulmányi Osztályára, és ott beszéld meg a tanulmányi ügyintézővel, hogy ennek mi a módja. 98 %-ig biztos vagyok benne, hogy megoldható minden különösebb gond nélkül.:)

2011. júl. 19. 18:15
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy megoldható-e, de arra figyelj, hogy még azelőtt kezdd el a másik szakot, hogy az elsőn lediplomázol.

Mert a jogszabályban valami olyasmi van, hogy akkor vagy jogosult államilag támogatott képzésre, ha nem használtad el a támogatott féléveid, illetve nincs még diplomád. Ergo hiába végzed el fizetősön, diplomával a kezedben csak költségesre mehetsz.

2011. júl. 19. 18:44
 19/21 anonim ***** válasza:
52%

Az előzőnek pontosítok:

Ha az első x diplomádat költségtérítésesként szerezted, utána nyugodtam jelentkezhetsz állami képzésre is, és ott meg lehet ingyen szerezni _1_ diplomát, attól függetlenül, hogy te korábban már szereztél-e egyet költségtérítésesként vagy sem. A jogszabályokban is szerepel benne.

2011. júl. 19. 19:02
 20/21 anonim ***** válasza:
Ja, bocsának, akkor rosszul tudtam.
2011. júl. 19. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!