Hány női hallgató jár BME mechatronika szakra?
Most olvastam el ezt mind és jól esett lol,minden hozzászólóval egyetértek, holnap 4 zh :) szurkoljatok!!
(másodéves mechás vagyok a BME-n)
te meg gondolom azóta jelentkeztél vhova...
hova? :D
BME mérnök-infós vagyok, így erről, meg még a villamosmérnöki képzésről tudok pár dolgot mondani/tippeket adni.
Fakton mennyire komolyan tanuljátok ezeket a tárgyakat?
Mert egy infó fakt nálunk sokáig csak a ... májkroszoftos programok ilyen meg olyan extra kezelését jelentette (kb. semmire se jó), csak 1 évig tanultunk, de akkor is csak egy keveset programozni.
Ha nálatok is ilyen, és netán VIK-re jönnél, legyen az villamosmérnök, vagy mérnök-infó, akkor azért előtte nézz bele a C-be (1. félév), és C++-ba (2. félév). Nagyon jól fog jönni, főleg, hogy mellette elég sok mindent kell tanulni amúgy is.
Emelt matekon ha megtanultok rendesen határértéket számolni, deriválni, integrálni, akkor nem lesz gond a VIK-en, csak nyáron NE felejtsd el, nézd át.
Egy emelt szintű fizika tudás a mérnök-infón bőven elég (fizika a 2. félévtől van), kb. semmi újat nem is mondanak a középiskolai, emelt anyaghoz képest, pár deriválós, integrálós képlet az ami a plusz. Számonkérések se nagy durranások belőle.
A villamosmérnököknél viszont nagyon kemény a fizika. Oda tényleg biztos fizika középiskolai tudással menj, különben gondok lesznek.
Remélem segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!