Gyógyszerész hallgatók! Hányadik évtől vannak gyakorlati óráitok, és miket csináltok rajtuk? Sok a csoport munka?
Figyelt kérdés
2011. nov. 30. 19:06
1/9 anonim válasza:
Már az 1. évben is van rendesen.
Rengeteg gyakorlat van, a legtöbb tárgyból.
Csoport munka nincs.
2/9 bensdorp válasza:
Első naptól kezdve, átlag heti 15 óra gyakorlat és kb. ugyanennyi előadás. Kémia kémiával (szervetlen alapismeretek, ioncsere, elektrokémia, minőségi és mennyiségi analitika, szerves szintézisek, fizikai kémiai mérések, kolloidika, gyógyszervegyületek beható kémiája a Magyar Gyógyszerkönyv alapján, végeláthatatlanul sorolhatnám...), biofizika (főleg orvosi és más műszerek, szervezeten belüli rendszerek modelljei), sejtbiológia (metszetek), anatómia (boncterem, szövettan), latin nyelvórák, matematika (főleg biostatisztika), informatika (főleg a jövőben bevezetni kívánt elektronikus receptírás, titkosítás, tudományos adatbázisok kezelése), gyógynövényismeret (növények, metszetek, kivonások, vizsgálatok), gyógyszertechnológia (gyógyszertári magisztrális készítmények, minden gyógyszerforma megismerése, receptúra, gyári technológiák, injekciós-infúziós gyakorlatok), élettan (vérnyomásmérés, élettani renszerek), mikrobiológia (baktériumtenyésztés, vizsgálatok), sokféle szeminárium, stb... 5 év alatt rengeteg dolgot megtanulunk. Nyaranta 4 hét gyakorlat közforgalmú/intézeti/galenusi gyógyszertárban, gyógyszergyárban vagy a gyógyszerhatóságoknál, akár külföldön is végezhető. Itt kicsit megismeri az ember, mi is lesz a munkája, asszisztálni lehet a dolgozó gyógyszerészeknek. Mire gondolsz csoportmunka alatt?
3/9 A kérdező kommentje:
Csoportmunka alatt a gyakorlati órákat értem, hogy amikor boncoltok vagy a laborban vegyületekkel dolgoztok akkor azt önállóan csináljátok vagy kiscsoportokban (ez gondolom attól függ hogy pl. hány hulla áll rendelkezésre, stb.). Ez gondolom kihat arra, hogy mennyire lesz biztos, önálló gyakorlati tudása a hallgatóknak.
2012. jan. 5. 18:13
4/9 bensdorp válasza:
Anatómián mi magunk nem boncolunk, csak megnézzük a kiboncolt tetemeket, szerveket.
Más órákon gyakori, hogy 2-3-4-es csoportokban csinálunk valamit, mert tényleg kevés a rendelkezésre álló műszer, vegyszer. A legtöbb talán a 2 fős munka, utána pedig az önálló.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:))!
2012. jan. 6. 16:01
6/9 anonim válasza:
Nálunk is (DE) sok az olyan gyakorlat, ahol 2-sével dolgozunk, de vannak olyan gyakorlatok is ahol sokan dolgozunk egyszerre(1 dolgozik többi nézi vagy semmit nem csinál :D)
7/9 anonim válasza:
Hú, bensdorp, ahogy végigolvastam, hogy eddig miket tanultam, rendesen elsápadtam, de a neheze még mindig hátra van, annak ellenére, hogy eddig már 7 féle kémia vizsgát tettem le. :)
8/9 bensdorp válasza:
Szép emlékek? ;)
Hova jársz? Harmadév?
9/9 anonim válasza:
Hibrid. :) Másod-harmad. De másodból alig van valami, eléggé szenvedek velük.
Amúgy Szegedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!