Pszichológusi munka?
Sziasztok!
Az lenne kérdésem hogy
1.Megéri-e pszichológusnak tanulni?
2.Miként lehet valakiből pszichológus? Milyen jegyek kellenek oda?
3.Milyen területei vannak a pszichológiának?
UI:Van e a tanulásnak anyagi vonzata?
Ha azon gondolkodsz, megéri-e, akkor nem, neked nem fogja megérni.
Ha normálisan akarsz dolgozni, akkor nagyon mélyen kötelezd el magad, mert éjjel-nappal más emberek lelkével kell majd foglalkoznod, és ez nem olyan, amit üres fejjel lehet csinálni.
Csak az a gond hogy nem nagyon tudok dönteni mert
jól tudok rajzolni stb ezért gondolkozok a építész mérnökin
de nagyon nyugodt vagyok és érdekel a pszichológia is
Szóval nem nagyon tudok dönteni
Akkor ne.
A pszichológiát érettebb fejjel lehet elkezdeni, és ahogy előző írta, egy mély elköteleződésből fakadóan... Nem azért, mert megéri, vagy milyen jegyek kellenek...
Majd meglátod műegyetem után. Közben járj el egy 250 órás önismereti pszichodrámára, az nagyon sokat fog számítani. Te is fejlődsz, felnősz, és azt is meglátod, mennyire bírod a mások problémáit.
Szerintem bírom mert 15éves fejjel mindig mindenkinek meghallgatom a problémáit és nem zaklat fel
Na meg hát hát a gyerekorom se volt 1 leányálom szóval ennél rosszab úgyse történhet meg szerintem.
Hát, lehet, hogy pszichológusnak való vagy!
De még nagyon sok van előtted.
Evvel együtt javaslom, hogy NE 18 évesen tanuld. Nagyon rossz sorrend előbb tanulni szakkifejezéseket valamiről, amiről nincs még semmi tapasztalatunk. Hagyj időt magadnak, tapasztald az életet, önmagadat (önismeret), másokat... Mondom, a 250 órás önismereti pszichodráma NAGYON sokat számít. De még erre is várnod kell, ha 15 vagy most. Továbbá, ha úgy érzed, van miért, pszichoterápiába is belekezdhetsz, a nem leányálom gyerekkorod feldolgozására.
Azt hiszem, ezek, és az, ha meghallgatod a berátaidat, elég jól megalapozhatja a későbbi pszichológusi működésedet!
:)
üdv
és megint nagyon szépen köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!