Pszichológusi munka?
Sziasztok!
Az lenne kérdésem hogy
1.Megéri-e pszichológusnak tanulni?
2.Miként lehet valakiből pszichológus? Milyen jegyek kellenek oda?
3.Milyen területei vannak a pszichológiának?
UI:Van e a tanulásnak anyagi vonzata?
én csak részleges választ tudok adni arra, hogy a diploma után mire lehet szakosodni (nem vagyok pszichológus, de határterületen vagyok):
- van ugye a pszichoterapeuta. Ha az évek során sikerül kialakítania magánpraxist, elég sokat kereshet.
- - ő használhat különböző módszereket, pl. művészetterápiát, pszichodrámát, pszichoanalízist stb, lehet párterapeuta, családterapeuta, gyermekterapeuta stb.
- van a klinikai szakpszichológus, aki kórházi környezetben dolgozik
- van a vállalati pszichológus, ez nem segítő foglalkozás igazából, nem is lehet túl érdekes, viszont ők jól keresnek
Ezen kívül hallani néha kriminálpszichológusokról, vannak szociálpszichológusok, szexuálpszichológusok, kutatók, foglalkoznak hipnózissal stb stb stb... Rengeteg érdekes terület van. Ja, és a haldoklók kísérése (hospice), a gyászfeldolgozás.
Van persze egyéni terápia és számtalan fajta csoportterápia...
Szóval sok mindennel lehet foglalkozni pszichológusként.
Általában friss diplomával vagy a nevelési tanácsadóban helyezkednek el (gyerek és szülők) vagy kórházban, kezdő fizu nagyon rossz, olyan, mint a tanárnak. Innen viszont lehet továbblépni a magánpraxis felé idővel.
Hát, sok sikert, minden jót, tájékozódj, beszélgess pszichológusokkal!
:)
35/N
Köszönöm szépen a válaszokat.
Megy a hasznos gomb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!