Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvostanhallgatók, leendő...

Orvostanhallgatók, leendő orvostanhallgatók! Miből érettségizzem?

Figyelt kérdés
Mindenki azzal riogat,hogy a biológia emelt sokkal nehezebb mint a kémia emelt szintű érettségi.Én azonban annyival jobbnak érzem magam bioszból,hogy abból akarom letenni,bárki bármit is mond.Körülbelül még 1-2 ember teszi le rajtam kívül a csoportból szintén biológiából az emeltet,a többi kémiából fogja.Úgy gondolom,csak nem azért találták ki a biológia emeltet,hogy aránytalanul nehéz legyen de nektek mi a véleményetek?
2012. jan. 7. 00:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kicsit magamra ismertem a leírás alapján: Bár én az OKTV-n nem szerepeltem jól, de mindig is érdekelt a biológia, szerettem, rengeteget olvastam. Az emeltre persze azért készültem, de nem tanultam halálra magam. Különtanárhoz sem jártam soha, és így lett 95%. Szerintem ha jól megy, és OKTV-t is lazán teljesíted, akkor ne engedd magad lebeszélni róla.

A biosz emeltben pont az a "nehéz", hogy nem úgy kérdez rá a dolgokra, ahogy a könyvben van. Nem azt kell visszaböfögni, amit megtanultál, hanem gondolkodni kell, számolni, logikázni. Szerintem azok alapján amit leírtál, menni fog:)

Egyébként Szegedre járok, orvosira, 3. éves vagyok:)

Nagyon szeretem (bár így vizsgaidőszak közepén nem annyira:DD), de nehéz róla általánosságban beszélni, úgyhogy ha bővebben érdekel, akkor inkább kérdezz, szívesen válaszolok.

2012. jan. 7. 17:19
 12/18 A kérdező kommentje:

Utolsó:érdekel.Privátban is jöhet.

Én Szegeden és Debrecenen gondolkozom,de egyenlőre nem áll semerre sem egyértelműen a mérleg.Amit mondtál:én sem tanulom halálra magam,és nem is csinálok semmi iskolán kívüli tevékenységet ezzel kapcsolatban,de nem érzek bűntudatot emiatt.Pontosan azzal riogatnak,amit mondtál,de én úgy gondolom,hogy ha helyzetfelismerésre épülő típusfeladatok vannak,esettanulmány meg hasonlók,attól még az engem nem rémít meg.Még annyi érdekelne,hogy fiú vagy-e vagy lány.Pusztán azért,mert úgy láttam,hogy általában kicsit más a hozzáállásuk,bár egyértelmű következtetést nem akarok levonni.Nálunk ugyanis 10 emberből átlagban 3 a fiú,és rajtam kívül csak max 1-2 srác akar orvosi vagy hasonló magas szintű képzést választani-amihez biológia érettségi szükséges- a későbbiekben,így nehezebb viszonyítani.

2012. jan. 7. 18:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Én azt ajánlom, hogy abból menj, amiből jobb vagy (esetleg mindkettőből a max. pluszpont érdekében). :)

2. éves SOTE-s lány vagyok (itt egyértelműen a kémia emeltnek veszi több hasznát az ember).

2012. jan. 7. 18:45
 14/18 anonim ***** válasza:
Írtam privit, szép hosszú lett, remélem van türelmed elolvasni:DDDD
2012. jan. 7. 19:25
 15/18 anonim ***** válasza:
Én szeptembertől megyek orvosira és biosz emelttel megyek,mert a bioszt jobban szeretem mint a kémiát.
2012. aug. 12. 13:02
 16/18 A kérdező kommentje:
Utolsó: most már nekem is eldőlt, hogy orvostanhallgató leszek és biosszal mentem.
2012. aug. 12. 15:00
 17/18 anonim ***** válasza:
És végül hova vettek fel?
2012. aug. 12. 15:11
 18/18 A kérdező kommentje:
Debrecenbe, mert azt jelöltem elsőnek.
2012. aug. 12. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!