Az orvostanhallgatók között sokkal több a férfi, mint a nő? Kb. hogyan oszlik meg a nemek aránya?
De furcsa! Már csak azért is, mert azért a felvételi tantárgyak, főleg a fizika, kémia a fiúknak megy jobban.
A biológia még hagyján, de az előbbi kettő, nekem egyetlen lányismerősöm sincs, akinek menne vagy egyáltalán szeretné.
Ezek olyan fiús agyat igényelnek.
Első vagyok. Hát lehet, hogy furcsa. De attól még tényleg több a lány:D
Én is az vagyok:D Sosem szerettem a humán tárgyakat, mindig reálos voltam inkább.
Meg azért ha belegondolsz a mostani magyar egészségügybe...
Elég kilátástalan a fiatal orvosok helyzete. És a lányok azért általában jobban a szívük után mennek. A férfiaknak sokkal fontosabb az, hogy egyszer majd jól fizető állásuk legyen és el tudják tartani a családjuk.
Kb. 60%-ban lányhallgatók. Amúgy a lányok jobban szeretik a bioszt és a kémiát, a fiúk inkább a fizikát. Legalábbis nálunk a természettudományi tanszéken sok nő tanár van (biosz) és a hallgató is, kémiára is ez az igaz.
Amúgy orvosnak lenni kifejezetten nőies hivatás, mert a nők szociálisan érzékenyebbek és szeretnek életet menteni.
Az más hogy régebben nő nem lehetett orvos csak culáger, de ez sem azért volt mert a nőket nem érdekli az orvostudomány. Nagyon is érdekli őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!