Láttátok a riportot az MTV híradóban, hogy PTE- ÁOK-os orvostanhallgatók pénzért vettek igazolást a gyakorlatról?
Én nem a 30-40 év feletti korosztályra gondolok, hanem a fiatalokra!
Az idősek tudását én is elismerem.
A riportot nem láttam, de elég durva. A nyári gyakorlatról van szó?
Én orvosis vagyok, bár nem Pécsre járok. Nálunk is volt olyan, aki a 4 hetes gyakot lerendezte azzal, hogy bejárt egy hétig, a kórház meg aláírta neki aztán csókolom.
Szóval van ilyen is sajna.
De azért a legtöbben (köztük én is) a gyakot élvezik a legjobban a képzés során. 4 hetes volt a gyakorlat, de még ott voltam plusz két hetet, mert érdekesnek találtam:)
Rengeteg ismerősöm is ott maradt még a kórházban segíteni...
Valaki az egész nyári szünetet a patológián töltötte (természetesen mindenféle fizetség nélkül), mert patológus szeretne lenni és úgy érzi ezzel tanul a legtöbbet.
Rengetegen meg suliidő alatt is bejárnak a klinikákra, teljesen önszántukból.
Egyáltalán nem igaz. Sajnos az orvosit ma már bármilyen hülye el tudja végezni, a diploma nem garancia semmire. Vannak kiskapuk, csalások bőven, így aki akarja, elvégzi. Azon nem múlik viszont semmi, hogy valaki az adott gyakorlatát ténylegesen letöltötte-e, vagy szerzett róla egy kamu papírt... Ezeken a gyakorlatokon rendszerint semmit nem engednek csinálni a hallgatóknak és éppen ezért amúgy se tanulnának rajta semmit.
Üdv:
Egy frissen végzett orvos (SOTE)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!