Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológia: ElTE vagy PPKE?

Pszichológia: ElTE vagy PPKE?

Figyelt kérdés
Nekem sokan az ELTE-t ajánlják, viszont meggyőződésem, hogy a pszichológiát igazán a gyakorlatban lehet elsajátítani. A PPKE-n gyakorlatorientált képzés van, az ELTE-n pedig a kutatásra mennek rá főleg. Tudna valaki véleményt mondani róluk? Hamarosan itt van a jelentkezési határidő. Köszönöm a válaszokat előre is!
2012. jan. 4. 10:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én Károlis vagyok,de ha a kettő közül kell választani, akkor Pázmány.Sokkal jobbakat hallok róla a diákoktól is,jobb a légkör,több a gyakorlat,és a kis létszám miatt emberközelibb az egész.Hacsak nem a kutatás érdekel,semmiképp nem ajánlom az ELTE-t.Persze ott is van gyakorlat,csak kevesebb,és egész más a jellege.Nem mindegy ám,hogy egy gyakorlaton 1800-as években elvégzett patkánykísérleteket csináltok meg újra (ELTE),vagy valóban hasznos gyakorlati oktatás folyik.amit később gyakorló pszichológusként kamatoztathatsz.
2012. jan. 4. 15:03
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

Szerintem az ELTÉ-re ne menj...

2012. jan. 4. 16:21
 3/11 A kérdező kommentje:
Na és milyen a Károli? Az eszembe se jutott, pedig ott van, mint lehetőség.
2012. jan. 4. 21:49
 4/11 anonim ***** válasza:
A Károli?Az egyik legjobb.De konkrét kérdésekre könnyebben tudok válaszolni..:)
2012. jan. 5. 07:21
 5/11 anonim ***** válasza:
A kérdést akár én is feltehettem volna, akik tudnak segíteni, kifejthetnék bővebben:)
2012. jan. 5. 09:53
 6/11 A kérdező kommentje:
De miben jobb, mint pl a Pázmány? A gyakorlat? A tanárok? Az elmélet? Vagy a szolgáltatások? Mert ha igen jó véleménnyel vagytok róla, akkor akár ezt is megfontolom!
2012. jan. 5. 12:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Szolgáltatások terén a Pázmány biztos jobb,sokkal modernebb a campusuk,bár messzebb is van a központtól mint az ELTE vagy a Károli.A tanárokat nem tudom összehasonlítani,mert eddig csak a Károlira jártam.Nálunk kedvesek és segítőkészek,emellett a képzés során sok a gyakorlat,amik ráadásul nagyon jók és hasznosak.
2012. jan. 5. 13:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Amit kifelejtettem és még fontos lehet: a Károlin csak klinikai szakirány van a mesterképzésen,szóval a tanárok közt is sok a kórházban vagy magánrendelésben (vagy mindkettőben egyszerre) dolgozó gyakorlati szakember.Emellett már az alapképzésen is sok a bioszos tárgy (anatómia,élettan,neurológia),mivel az a mesterképzésre készít fel.
2012. jan. 5. 13:59
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Megfontolom...most első helyen akkor a Károli áll... :)
2012. jan. 5. 16:30
 10/11 A kérdező kommentje:
Viszont azt megkérdezhetem, hogy mennyi pontkülönbség van állami támogatott és költségtérítéses között? Mert végső esetben azt is megjelölném...
2012. jan. 5. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!