Nemzetközi tanulmányokról vélemény, tapasztalat? (BGF, BKF, PPKE, ZsKF, SzTE)
Szia ! Én az SZTE-n vagyok harmadéves nemzetközi tanulmányok szakos hallgató . Bár vidéki az SZTE, több nemzetközi rangsorban jobb helyezést kap mint bármelyik másik egyetem itthon, mivel nekünk van Nobel-díjas tudósunk, nekik meg nincs . A jogi kar nagyon kemény, ne is várj mást, sok a szórótantárgy és keményen követelnek . Az SZTE-n az állami ponthatárok elég magasak, ha mindenképpen államira akarsz bejutni, ne várd, hogy majd kevesebb lesz idén a ponthatár, mert nagyon csökkentik ...
Különben sem a bejutás a nehéz, hanem a bennmaradás .
Tanulmányi osztály mindenhol van, ott segítenek az ügyeidet intézni, úgyhogy ebben szerintem nincs különbség. Az elhelyezkedés és külföldi kapcsolatok témában én nem tudok sajnos segíteni . Ha van még konkrét kérdésed, e-mailben válaszolok.
Szerintem - gyakorlatilag - kivétel nélkül egy adag nulla az összes magyar főiskola/egyetem, és az ott zajló dolgok.
A tanárok/diákok/rendszer/tananyag 98%-ának semmi köze ahhoz amit tanítani/tanulni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!