Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvos szeretnék lenni,23 évesen?

Orvos szeretnék lenni,23 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 23 éves vállalkozó vagyok. 14 éves korom óta dolgozok, ezért a sok hiányzás és kicsit a tanárok rosszindulata miatt is, a gimiben nem voltam valami jó tanuló.

Persze ezt nem sajnálom, mivel van egy saját lakásom és egy saját autóm, amiken egy forintnyi hitel nincsen. Az orvostudománnyal kapcsolatos könyvek olvasása, gyerekkorom óta a kedvenc hobbim. Az utóbbi időkben több, (pálya elhagyó) orvos üzletfelem is megemlítette, hogy mért nem próbálom meg az orvosi egyetemet. Úgy döntöttem megpróbálom, mivel még egy pár évig, kevés de biztos jövedelmem lesz, a külföldi befektetéseink után. Szerintem azzal kellene kezdenem, hogy újra leérettségizem. Elmondanátok részletesen, hogy mit kell tennem, ahhoz, hogy felvegyenek? Sajnos ez teljesen kimaradt az életemből, nem tudom mi a procedúrája a továbbtanulásnak. Előre köszönöm a segítségeteket!

2011. dec. 8. 09:05
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nem akarok rosszindulatú lenni, inkább realitásból írom, de én nagyon szkeptikus vagyok, hogy nem csak hogy elvégezni, de felvenni sem fognak orvosira. Elmondom miért.

Nos legalább 1 emelt, de inkább 2 kell a pontok miatt ezen tantárgyak közül: biológia és kémia, vagy fizika. Persze mindent elérhet az ember, ha akarja, de ezeket a tantárgyakat úgy megtanulni egyedül, hogy legyen olyan az érettségid, hogy felvesznek....ez már übermensch kategória. Akik orvosira szeretnének menni, az utolsó 2 évben már faktokra járnak ezekből, vagy emelt óraszámban tanulják, ha olyan az iskola.

Aztán a pontok. Elöl az állami, mögötte a ktg. térítéses.

Debreceni Egyetem: 417 - 366

Semmelweis Egyetem: 436 - 415

Pécsi Egyetem: 417 - 252

Szegedi Egyetem: 417 -398

Nem tudom ismered-e az arányokat, de ezek magas ponthatárok. Ktg. térítésesre könnyebb bekerülni, Pécsre nem is vészes. Ez esetben viszont számolj az 1 milliós tandíjjal, feltéve, ha nem fogadják el az okosságot, amit most terveznek a felsőoktatásban, miszerint ez a képzés akár 3,1 millió is lehet egy félévben. 12 félév esetén, csuszás nélkül 37 millió. Jelenleg okosság nélkül meg 12 millió.

Ha más szakot mondták volna, csak annyit írtam volna, hogy "persze csináld". De erre én nem sok esélyt látok.

2011. dec. 8. 18:29
 22/24 anonim ***** válasza:

fúúúúúúúúúú de örülök, most azon paráztam, h nem vettek fel idén és csak jövőre van esélyem akk meg már 20 leszek és ezen tökre aggódtam, hogy húú de öreg leszek!

na a lényeg, hogy szerintem mégha nem is sikerül elsőre az érettségi, csináld újra amíg jó nem lesz, énis ezt teszem, persze mindenki annyira "optimista a környezetemben" szóval ez eléggé megnehezít mindent, de nem érdekel senki mert inkább rá szánok 3 évet és utána azzal fogok foglalkozni amit imádok. sajnos nemvagyok egy született zseni, de áhh szerintem biosz érettségi feladatsorok évről évre egyre nagyobb kicseszések.

tehát ha elsőre nem megy, adj neki még egy esélyt!!

plusz csinálsz nyelvvizsgát az is pluszpont lesz!

2011. dec. 8. 19:06
 23/24 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti, nem vagy rossz indulatú, tényleg ez lenne a realitás.

Én sem akarok nagyképűnek tűnni, de csupán 23 éves vagyok és mégis van egy saját lakásom, mindenféle hitel nélkül, sajnos a mai Magyarországon, ezt sok 40-50 év körüli embernek sem sikerült még elérnie, bár igaz, hogy nekem nincsen családom, ezért volt arra lehetőségem, hogy az évek alatt megkeresett jövedelmem javát erre fordítsam. Szóval tisztában vagyok a napi 16-20 órás aktív munka fogalmával. A középszintű biosz érettségim anno hibátlan lett (100%) és a fizikát kis túlzással, műszerészeti szinten ismerem, azaz az általános fizikától a műszaki rajzok elméleti és gyakorlati értelmezéséig. Mivel az elkövetkező fél évben más dolgom sem lesz, szerintem feltudok készülni, akár egyedül is az emelt-szintű biosz és fizika érettségire. Viszont a kémia és az angol nyelv vizsga már húzósabb lesz. Én is szkeptikus vagy és nem reménykedem semmiben, de a logika szerint, ha a felvételihez pontok kellenek, a pontokhoz különböző vizsgák, a vizsgákhoz meg befektetett munka, azaz kitartó tanulás, akkor nem értem, miért ne vennének fel. Orvos családból származom és a párom is az. Lehet, hogy nem értetek velem egyet, de szerintem bárki(!) elvégezheti az általános orvosit, aki hajlandó hatalmas energiákat és hosszú éveket befektetni az életéből. Szerintem, nem a zseniségen múlik, elvégre a tanulás is csak egy munka, amit el kell végezni.

2011. dec. 8. 19:50
 24/24 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik a hozzáállásod. Emeletre fel lehet készülni szerintem simán, akár tanár nélkül is.

Angol nyelvvizsga meg a felvételihez nem kell. A két kötelező emelttel megvan a max 100 pluszpont. Egyetemen meg majd magadra szeded a dolgokat. Nem egy olyan évfolyamtársam van, aki nem tanult angolul. Nem mondom, hogy egyszerű helyzetben vannak, mert nem, de azért túl lehet élni. Az első három évet legalábbis biztos. Utána meg már van idő nyelvet tanulni is.

Unokatesóm azért kapott fél évvel később diplomát, mert nem volt meg a nyelvvizsgája. Most meg Angliában dolgozik.

Erről ennyit:D

2011. dec. 8. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!