Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehetek 17 évesen orvos?

Lehetek 17 évesen orvos?

Figyelt kérdés
Most 13 éves vagyok. 8 osztályos gimnáziumba járok, itt kaptam rá a tanulásra, függő lettem. 11 évesen 2 osztályt tettem le. 12 évesen is. És ezt fogom idén és jövőre is csinálni. Orvosit is szeretném 2-szer gyorsabban elvégezni. Lehetséges ez, így 17 évesen orvos lehetnék?
2011. febr. 22. 16:39
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Nem, hiszen még nagykorú sem leszel. És az orvosok nem 4-5 évet tanulnak, hanem 7-8-9-et, sőt néha többet is.
2011. febr. 22. 16:44
 2/26 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen kizárt, eleve kiskorú nem lehet orvos, mivel nem felelös teljes mértékben a cselekedeteiért.

De ezen kivül az egyetemen nem lehet egy év alatt kettöt elvégezni, az nem középiskola.

2011. febr. 22. 16:45
 3/26 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam, hogy egyéni tanrenddel lehetséges rövidebb idő alatt is végezni.
2011. febr. 22. 16:50
 4/26 anonim ***** válasza:
35%

"Teljesen kizárt, eleve kiskorú nem lehet orvos, mivel nem felelös teljes mértékben a cselekedeteiért. "

Miért nem lehet?

Amúgy a 17 éves nem kiskorú, hanem fiatalkorú.

2011. febr. 22. 16:54
 5/26 anonim ***** válasza:
80%
Lényegtelen, hogy fiatalkorú vagy kiskorú - a lényeg, hogy még NEM nagykorú, EZÉRT nem lehet felelöségre vonni, ha valamivel bajt okoz. Orvos CSAK nagykorú , teljes mértékben felelös ember lehet.
2011. febr. 22. 17:01
 6/26 A kérdező kommentje:
Akkor 18 évesen lehetek? Csak még azt nem tudom, hogy akkor egy évig mit fogok csinálni a kórházban? Malmozzak a betegekkel?
2011. febr. 22. 17:16
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

És most így 13évesen hányadik osztályos vagy?Egyébként az orvosi egyetem 6év plusz a szakosodás 3-6 év szintén.

Én orvosira járok és minden nap reggel 8tól 5-6-ig óráim vannak,és ezeknek nagy része gyakorlat amit nem lehet könyvekből megtanulni csak úgy.Szóval ez az elképzelés szerintem eléggé necces.Meg megvan hogy félévente hány kreditet vehetsz fel,eleve nem tudsz kétszer annyi tárgyat felvenni mint amennyi elő van írva

2011. febr. 22. 18:21
 8/26 anonim ***** válasza:

mit fogsz egy évig csinálni?

hát ha ennyire okos vagy tanulj meg jó pár nyelvet.

2011. febr. 22. 18:35
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

1. az egyetem ≠ a gimnáziummal. Sokkal, de sokkal többet kell tanulni és 100x nehezebb, mint a gimi.

2. még ha igaz is, h 2 osztályt végzel egyszerre gimiben, ezt egyetemen tuti, h nem tehetnéd meg. A tantárgyak egymásra épülnek, és addig nem veheted fel a 2.-kat, amíg az elsőt nem teljesítetted. (pl. Anatómia1, anatómia2, 3, ...stb.)

3. még ha lehetne is több félév tantárgyát felvenni egyszerre, akkor ütnék egymást az órák az órarendedben és nem tudnál gyakorlatokra járni, és akkor nem kapnál aláírást a félévedre, ergo nem vizsgázhatnál.

4. elhiszem, h zseni vagy, de még te sem bírnál az orvosin egyszerre 2 évet végezni. Mert egyszerűen lehetetlen!!!

5. a betegekkel meg nem malmoznál, mivel ténylegesen betegekkel csak felsőbb évfolyamokon foglalkoznak az orvostanhallgatók

2011. febr. 22. 18:38
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Kamu gyanús kérdés...

Amúgy nem lehet. Orvosin nincs olyan, hogy egyéni tanrend. Az órarendünket is kézhez kapjuk, nem mi állítjuk össze. Ráadásul egy félévben max 29 kötelező kreditet vehetsz fel, mert minden egymásra épül. Szóval az bizony 6 év lesz. Gyorsabban LEHETETLEN megcsinálni, mert a szabályok nem engedik. Ha pedig közlöd velük, hogy te két évet szeretnél egyszerre csinálni, kiröhögnek és közlik veled, hogy nekik nincsen idejük és kapacitásuk erre.

2011. febr. 22. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!