Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvos szeretnék lenni,23 évesen?

Orvos szeretnék lenni,23 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 23 éves vállalkozó vagyok. 14 éves korom óta dolgozok, ezért a sok hiányzás és kicsit a tanárok rosszindulata miatt is, a gimiben nem voltam valami jó tanuló.

Persze ezt nem sajnálom, mivel van egy saját lakásom és egy saját autóm, amiken egy forintnyi hitel nincsen. Az orvostudománnyal kapcsolatos könyvek olvasása, gyerekkorom óta a kedvenc hobbim. Az utóbbi időkben több, (pálya elhagyó) orvos üzletfelem is megemlítette, hogy mért nem próbálom meg az orvosi egyetemet. Úgy döntöttem megpróbálom, mivel még egy pár évig, kevés de biztos jövedelmem lesz, a külföldi befektetéseink után. Szerintem azzal kellene kezdenem, hogy újra leérettségizem. Elmondanátok részletesen, hogy mit kell tennem, ahhoz, hogy felvegyenek? Sajnos ez teljesen kimaradt az életemből, nem tudom mi a procedúrája a továbbtanulásnak. Előre köszönöm a segítségeteket!

2011. dec. 8. 09:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

77-os: Érdekes, hogy a kérdező értette a dolog és megköszönte, te meg ide jössz hisztizni.

Szerintem nem hülyéztem le, csak megmondtam, hogy igen is elvárható, hogy utánanézzen. Címet is adtam hozzá.

Azt is odaírtam, hogy ha konkrét kérdése van, mert vmit nem ért, akkor szívesen válaszolok.

Lehet, hogy neked nem tetszik, de attól még a válaszom lényegesen használhatóbb volt, mint a tiéd pl.

És lehet, hogy neked b.ssza a csőröd, de attól még igazam van.

2011. dec. 8. 10:47
 12/24 anonim ***** válasza:

"mégsem bírom követni, hogy milyen a mostani felvételi rendszer,"

Nem i az a baj, hogy nem tudja követni, az teljesen érthető. De utána lehet nézni, el lehet olvasni, lehet értelmezni.

Szerintem felesleges elvárni, hogy vki leírja az egészet, ha felvi.hu-n normálisan le van írva.

2011. dec. 8. 10:49
 13/24 A kérdező kommentje:
Előző, köszi, hogy megvédsz. :) De sajnos tényleg hülye vagyok a témához, szóval, ha ezt egy az egyben kimondja valaki, azzal sincs semmi baj. :) A világ sajnos gyorsulva változik és bár eléggé lemaradtam, szerintem még nem vagyok menthetetlen. Bár olvasgatva a felvi.hu-t, még kell legalább pár nap, hogy teljesen megértsem a dolgokat...
2011. dec. 8. 10:53
 14/24 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ez elég érthető szerintem. Ha vmi nem tiszta, akkor mondd.

2011. dec. 8. 10:58
 15/24 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, ez tényleg érthetőbb.

Bár véleményem szerint feleslegesen túlbonyolított ez pontszámítgatás, dehát ez van. :) Biztos ennek is megvannak a maga előnyei.

2011. dec. 8. 11:21
 16/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

anyagilag fel vagy arra készülve,ohgy 6 évig nappalin tanulj? Mert orvosi nincs levelezőn és nappali mellett igen kevés munkát tudsz majd végezni ha komolyan gondolod.

S utána még ott vannak a rezidensi évek és a szakorvosi vizsga. Igaz ekkor már keresel.. de nem túl sokat.

2011. dec. 8. 11:33
 17/24 anonim válasza:
Azért azt meg kell jegyezni, hogy ez nem úgy megy, hogy na ma jelentkezek az orvosira, elvégzem, oszt jónapot! Ez tutira teljes embert kíván! Tehát a businessedet jegeltetned kell jó pár évig, nap mint nap korán kelni, gyakran éjszakázni és k*rva sokat tanulni. Remélem, ezzel tisztában vagy. (több ismerősöm jár a SOTÉ-ra és elég horrorisztikusnak mondják) Nem azt akarom mondani, hogy nem fog menni, de ennyi év kihagyás után biztos nehéz lesz újra felvenni a fonalat a tanulásban, úgyhogy jól fontold meg a döntést. Sok sikert mindenesetre!
2011. dec. 8. 11:35
 18/24 anonim válasza:

Nyilvánvalóan csak irigykedtek...

Nos, nem angol szakkönyvekből tanulsz az orvosin, hanem magyar nyelvűekből.

Majd a diplomához kell a nyelvvizsga, azt hat éven belül bőven meg tudod szerezni, főleg, ha külföldre is dolgozol, nyilván valmennyire beszéled a nyelvet.

Nappali képzés mellett is fennt kell tudnod majd magad tartani, de ha vállakozó vagy, erre megvannak az esélyeid. Nálunk több , már nem fiatal hallgató is volt, értelemszerűen nappalin, és azért csinálták, mert amellett, hogy megteremtették maguknak a feltételeit, nyilvánvalóan mentek az álmuk és a tehetségük után, ahogy azt neked is csak tanácsolni tudom.

Nem kell minden nap 6-kor kelni, max az első 2-3 évben, amikor reggeli előadások vannak és az ember még véresen komolyan veszi az előadásokra való bejárást.Bár a korán kelés megszokható dolog. Éjszakázni meg pláne nem kell....majd csak ha rezidens leszel.

Sok sikert!Emeltszintű érettségi, aztán mindent bele! Ne tartson vissza az sem, ha sok időt kell a készülésre rászánni!Azok az idősebb, több esetben pl családos anyukák mára lediplomáztak.De férfi is volt köztük, aki ugynaúgy beilleszkedett a közösségbe,pedig látszott, van pár ledolgozott éva háta mögött.

És egyébként is miről beszélünk? Te nagyon nagyon fiatal vagy 23 évesen, bőven időben vagy, és nagyon szerencsés is, hogy ez lehet az államilag támogatott képzésed!

2011. dec. 8. 12:51
 19/24 A kérdező kommentje:

Egyetértek. :)

Édesanyám elmúlt 30 éves, amikor csaknem 10 év kórházi szakápolói munka után elkezdte az orvosit, de sajnos az ötödik évnél abba kellett hagynia, a nagybátyám viszont elvégezte, de ő sem egyből a gimi után, hanem 25 évesen kezdte el.

Manapság sokszor hallok olyan véleményeket a korosztályom beliektől, hogy aki a középsuli után valamilyen oknál fogva nem tudott tovább tanulni, hanem el kellett mennie dolgozni, az így járt, az már ne is számítson arra, hogy elvégezhet valaha egy egyetemet. Pedig, ha jól tudom, ez régen gyakrabban előfordult és teljesen megszokott volt.

Megértem, hogy az orvosi egy teljes embert igényel, de éppen ezért gondolkozom a továbbtanuláson. Az életem egy fordulóponthoz ért. Még 4-5 évig, igaz csak havi pár százezres, de biztos jövedelmem van külföldről. Most két dolgot tehetek: vagy elkezdek hitelek felvenni, befektetéseket eszközölni, kockázatos, de nagy tétekben játszani vagy szerényen megélek és közben lediplomázok. A legrosszabb, amit tehet az a harmadik lehetőség, hogy az elkövetkező öt évben lustálkodom és pénzt meg eltapsolom. :)

Tudom, hogy az orvosi nagy falatnak ígérkezik, de mégis mikor, ha nem most? 18 évesen még tartottam magam annyira érettnek, hogy felmérjem egy ekkora hivatás súlyát, akkoriban kizárólag a minél gyorsabb és látványosabb pénzkereset érdekelt. Viszont javítsatok ki, ha tévedek, de nem hiszem, hogy Magyarországon valaki azért lesz orvos, hogy meggazdagodjon. :)

2011. dec. 8. 13:31
 20/24 anonim válasza:

am egyszerű 2 féle módon lehet számítani:

1. érettségi duplázása (ami kell a szakhoz pl.: angol és töri, na ezeknek az érettségi százalékát összeadják és megszorozzák 2vel pl 80+70*2)

2.Tanulmányi pontok összeadása ilyenkor a jegyeket adják össze + az érettségi százalékokat pl.: 5+5+2+3+2+3+3+2+80+60

2011. dec. 8. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!