Melyik szakmát válasszam?

Figyelt kérdés

A Baranya Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma és Gyermekotthona ebbe a suliba mennék.

Pécsváradon van és ez tanulásban akadályozottak számára jött létre. Szakiskolába folytatnám tovább a tanulmányaimat, mert Pécsen járok egy iskolába [közép erős] és szakács szakmát tanulom. 12-es vagyok, 11-be alig, hogy átengedtek gazdaságiból és a többi tantárgyból. A tanár már most megmondta, hogy nem fog átengedni gazdaságiból, sem ételkészítésből. De így sem állók jól a többi tantárgyból sem. Van papírom is, hogy tanulásban akadályozott vagyok, ezért is gondoltam, hogy átmennék a Pécsváradi iskolába, mert oda ilyenek járnak mint én és legalább segítenének a tanárok. Nagyon sokat gyakorolók gazdaságiból is de mindig egyes dolgozatokat írok. Mentem már többször tanárhoz, nagymamához [közgazdaságit tanult] a húgom, apám, bátyám is próbálták elmagyarázni, de akkor sem megy! :( Ezért már csak ez az iskola segíthet, hogy legyen egy szakmám. Azt szeretném csak kérdezni, hogy melyik szakmát válasszam szerintetek a virágkötőt vagy a bolti eladót?

Melyikbe nincs gazdasági vagy kevés van benne?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2011. nov. 27. 19:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a virágkötőben kevesebb a gazdasági rész,de ha ebben az iskolában segítenek a tanárok,és a tanulásban akadályozottakat támogatják,akkor lehet,hogy sokkal türelmesebben magyaráznák neked ezt a tárgyat,és esetleg könnyeben átengednének belőle.
2011. nov. 27. 19:09
 2/5 anonim ***** válasza:
virágkötőt
2011. nov. 27. 19:09
 3/5 A kérdező kommentje:
és el is tudnák utána ebbe a szakmába helyezkedni?
2011. nov. 27. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a virágkötő. Azzal ugyanis ha ügyes és szorgalmas vagy, jó lehetőségeid vannak, bolti eladóként mindig csak a pult mögött ülnél. Virágkötőként tudsz maszekolni is, sőt akár saját virágüzleted is lehet.
2011. nov. 27. 19:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is a virágkötőt, érdekesebb is, szebb is, meg a boltiban több a gazdasági, legalábbis ott azért elég sokat kell számolni, pénzzel foglalkozni.

Sok sikert hozzá!

2011. nov. 27. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!