Ez most hogy is van?

Figyelt kérdés
Szóval, én egy 13 éves lány vagyok. Tudom, még sokan fiatalnak gondolnak ahhoz, hogy a jövőmön gondolkodjam, de egyszerűen nem bírom ki, hogy ne jusson eszembe naponta legalább egyszer. Az volna a kérdés, hogy ha esetleg rendőr szeretnék lenni, akkor milyen iskolát kellene elvégezni? Nem közrendőr szeretnék lenni, hanem mondjuk bűnmegelőzéssel, vagy baleseti nyomozással szeretnék foglalkozni. Ezt még nem tudom pontosan, csak annyit hogy nem sima "utcán sétálgatós" közrendőr. Tudom általánosban még nem olyan nagy eredmény, de eddig vagy kitűnően, vagy egy négyessel zártam minden évet. Nem tudom, lehetne-e mondjuk rendészeti szakiskolába menni gimnázium helyett, de anyukám azt mondta, hogy szerinte jobb alapot adna egy gimi. Egyébként a város egyik legerősebb sulijába járok, valószínűleg ide járok majd gimibe is (általános és gimnáziumi iskola egyszerre). Szeretném a segítségeteket kérni ezzel a rendőrös üggyel kapcsolatban, és köszönöm annak aki végig olvasta.
2011. nov. 10. 07:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Az anyukádnak igaza van. Arra is gondolj, hogy a következő öt évben meg is gondolhatod magad, nem tudhatod, milyen hatások érnek.

A célod érdekében egyébként a gimi után pszichológus lehetsz (tudományegyetem), ahol majd megfelelő szakirányt választhatsz, közben felveheted a kapcsolatot a rendészettel, például a segítségükkel írott tudományos diák-dolgozatokhoz. A nyomozási munkához a rendőrtiszti főiskola tűnik jó választásnak. Majd úgy 4 év múlva érdeklődj ott - addig nem érdemes, mert sok minden feltétel megváltozhat.

2011. nov. 10. 10:06
 2/2 eszta41 válasza:

Gratulálok Neked, egy igazán céltudatos és okos kislány vagy. Egyáltalán nem korai a jövődön gondolkodni, ezt nagyon bölcsen teszed.

Első tanácsom az lenne, hogy sokat beszélgess anyukáddal, vagy más hozzád közelálló felnőttel a különböző szakmai irányokról. Azt kell eldöntened, hogy mi motivál abban, hogy rendőr legyél. A lányom is így kezdte, de aztán rájött, hogy igazságügyi orvos szakértő lesz...

Ha Te mégis a rendőrség mellett döntesz célszerű már 8. oszt. után oda jelentkezni. Ui. szigorú felvételi van, egészségügyi alkalmassági is. Ha pl. kiderül, hogy nem tökéletes a hallásod nem fognak felvenni. Akkor már jobb, ha rögtön máson kezdesz gondolkodni.

A rendészeti egyébként szakközépiskola, ugyanúgy ad érettségit mint a gimi, csak tanulsz szakmai dolgokat is.

Akárhogy döntesz sok sikert kívánok!

2011. nov. 10. 18:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!