Miben különbözik a mechatronikai mérnöki szak a gépészmérnökitől?
Érettségi előtt állok, régebben teljesen egyértelmű volt, hogy gépészmérnöki szakra jelentkezek első helyen, de nem tudtam a mechatronikai mérnökiről.
Ezt is a gépészmérnöki szakon indítják, de azt írja a szak ismertetőjében hogy: "A BME Gépészmérnöki Kar mechatronikai mérnöki alapszakjának a kar által kínált legrangosabb szak"
Szóval lehet hogy jobb ötlet lenne ide menni, de nem tudom, hogy pontosan miben különbözik a mechatronikai mérnöki szak a gépészmérnökitől, és miért jobb nála. Mindkét szakot bejelöltem, de nagy dilemmában vagyok, nem tudom, hogy amikor majd módosítani lehet a sorrendet, melyiket tegyem első helyre. Valószínűleg mindkét helyre felvennének, két emeltem lesz (matek, fizika).
Mit gondoltok, melyikre jelentkezzek? Miben különbözik a két képzés, és mi a közös bennük?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!