Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Front end és UX/UI kombinációj...

Front end és UX/UI kombinációjával lehet esélyem a munkaerőpiacon idővel?

Figyelt kérdés
Egy kicsit hosszú lesz, de fontos, hogy megértsétek a miértjét a jelenlegi helyzetemnek és döntésemnek: Idén fogok végezni a középiskolával, ahol 5 évig informatikát tanultam azon belül hálózatokkal, szerverekkel és egy kis programozással foglalkoztunk, de az utóbbi a háttérbe szorult. Az elmúlt félévben nagyon sok ötlet megfordult a fejemben, hogy mégis mi legyen velem. Volt olyan, hogy teljesen másik irányba szerettem volna elmenni (mivel humán beállítottságú vagyok). Ilyen volt többek között a Kereskedelem és marketing, Kommunikáció és Médiatudomány, ezekhez meg is volt a lendület és fő célom az volt, hogy a távol jövőben egy sikeres Kommunikációs vagy Marketinges szakember legyek. Viszont a Marketingnél gyorsan lebeszéltek a matekról és a munkalehetőségekről és inkább a Kommunikáció felé nézelődtem és ott már nem is érdekelt hogy milesz ha nem lesz munkahelyem egy ideig, még az sem érdekelt hogy büfészaknak tartják, de utánna jött a feketeleves, hogy valószínűleg megint 420-430 pont lesz a belépőszint és önköltségesre sajnáltam volna annyit kiadni, ahogyan szüleim és a közelebbi ismerőseim sem tartották ezt túl jó ötletnek úgyhogy lemondtam erről az álmomról. Majd újra feljött az ötlet, hogy ha már amúgy is szeretem az informatikát a programozást (persze a hálózatokkal foglalkozni már kevésbé), ezért elkellene mennem egyetemre és végig gondoltam, hogy nagyon szuper lesz könnyen felvesznek úgy is, azt tanulhatom, amit szeretnék csak hát mivel nem vagyok jó matekból, se fizikából (matekból egyébként kemény 50 pontot értem el érettségin tanulássa), ezért úgy éreztem, hogy teljesen felesleges belevágnom ugyanis csak megutálnám. Januárban új lehetőségek iránt nézelődtem az IT szférában és szembetűnt az a bizonyos UX/UI szakma és egyre többet elkezdtem utánna olvasni főleg angol forrásokból és elkezdtem gyakorolgatni Figmában, ami meg is tetszett. Jelenleg Udemy-n végzek egy kisebb kurzust és terv szerint szeretnék többet is. Emellett viszont még inkább elkezdett érdekelni a webfejlesztés hogy is működik ez és úgy érzem van érzékem a design-hoz tehát inkább UI + Frontend vonalon szeretnék mozogni, de a backend sem esne nehezemre. Igaz, hogy jelenleg készülök a vizsgáimra, de amikor van szabadidőm és kapacitásom rá, akkor csak is a frondendel és a UX/UI designerkedéssel foglalkozom. Jelenleg nincs is jobb ötletem és már előre elterveztem, hogy a nyaram nagyrészét ez fogja kitenni hogy tanuljak,tanuljak és egyre jobb legyek, viszont ott a nagy HA. Mivan ha mégse tudok érvényesülni a munkaerőpiacon bármennyire is nagy a lelkesedésem, kitartásom, szorgalmam? Rengetegszer fordul meg ez a fejemben, még annak ellenére is, hogy most érzem, hogy a helyes és a jó úton járok és végre azt kezdtem el tanulni amit igazán szeretek. Nagy reményeket fűzök ehhez a két területhez, de kiváncsi vagyok a ti véleményetekre, ha negatív, ha pozitív csak legyen építőjellegű. (Még azt is elfogadom, ha azzal bombáztok hogy "egyetem nélkül biztos nem leszek értékes személy a munkaerőpiacon" :DD) Terveim szeirnt maradok az Udemy-s és a Youtubeon fellelhető kurzusok körében (elsősorban angol nyelven) mivel nincs sok félretett pénzem és szüleim nem biztos hogy finanszíroznák, sőt méregdrága kurzusokra nem is szeretnék költeni. Köszönöm szépen előre a válaszokat!

#továbbtanulás #IT #Frontend,UX/UI
tegnap 19:22
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!