Semmit nem érdemes tanulni?!
Szívesen segítenék, de sajnos ötletem sincsen. Én is teljesen el vagyok keseredve. :(
Én ugyan már végeztem, de egyértelmű, hogy rosszul döntöttem.
Épp most kaptam meg a másik topicban, hogy aki nem keres jól az kizárólag tanulatlan hülye, vagy lusta disznó lehet, mert amúgy mindenkinek adott lenne egy jó fizetés...
Szóval én nem tudom, hogy melyik vagyok a kettő közül, de kilátástalan a helyzetem, és nem csak nekem.
Lány vagyok én is, a matekhoz tényleg hülye, szóval a mérnök meg hasonlók ki voltak lőve.
Persze nekem mérnök ismerősöm is mondta, hogy neki sem sikerült elhelyezkednie, csak hisszük, hogy az olyan könnyű.
Esetleg még talán valami számítástechnikával kapcsolatos dolgot jó lehet tanulni? Ott vannak pl. jó fizetések, viszont - mint megtudtam - elhelyezkedni ott sem könnyű.
Passz, sajnálom. :(
Kedves kérdező, ez már a XXI. század. Most már senki sem néz furcsán, ha egy lány véletlenül gépész, építő, építész, vagy villamosmérnök lesz. Szóval mérnöknek célszerű menni, ha jól akarsz keresni. A közgazdasági pályák sem mind telítettek, pénzügy számvitellel könnyű elhelyezkedni, és viszonylag jól is fizet, csak az emberek nem nagyon szeretik, mert sok a matek (magyarul gondolkodni kell).
Az a probléma, hogy az emberek mostanában lusták használni az agyukat. Ezért olyan népszerűek a bölcsész és humán szakok, minden tudást készen kapsz, csak be kell magolni, ha már számolni, vagy gondolkodni kell, esetleg kicsit nagyobb felelősség hárulna az emberre, az a munka már nem jó. Igen kellenek a bölcsészek is, de kb. harmad ennyien, mint amennyien most vannak.
Szóval kedves kérdező, szerintem vagy kezd el használni az agyadat és barátkozz meg a reál tárgyakkal, vagy keress egy jó szakmát.
Szia!
Miért ne lehetnél villamosmérnök? Ha van kedved hozzá, ne azt tartson vissza, hogy fiús szakma.
Amúgy igazából tényleg a mérnöki szakokban van a pénz. Gazdászként ha jó kapcsolataid vannak, és pluszba még beszélsz vagy két nyelvet, tutira kapsz munkát, de a jogászoknál már ezt nem lehet elmondani.
Én gépészmérnöknek tanulok, és lány vagyok. Szeretem csinálni, és remélem később jól fog fizetni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!