Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit érdemes tanulni? Ami...

Mit érdemes tanulni? Ami keresett vagy ami érdekel?

Figyelt kérdés

Érdemes-e úgy elvégezni egy szakot,hogy nagyon szeretem,de tudom,hogy nincs rá kereslet? Pl.: filozófia,sport,természetgyógyászat...Engem ezek érdekelnek.

Mérnöknek,informatikusnak vagy gazdasági pályára semmiképp sem mennék.Nem érdekelnek,ebből kifolyólag nem is lennék jó belőlük.

Ha egy ember igazán szereti,amit tanul és eltökélt,akkor előbb-utóbb talál munkát bármilyen végzettséggel,nem?

2011. okt. 22. 17:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
a legjobb az ha mind2 megvan.de én azt részesítem előnybe amit szeretek.
2011. okt. 22. 17:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

de ha van lehetőség 2szakot végezz

első

2011. okt. 22. 17:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nehéz megválaszolni.

Nővérem bölcsészszakos, szereti nagyon, de fogalma sincs, hogy mit tud majd kezdeni ezzel és ez a baj. Mert most 3+2 évet eltölt itt, azt tanulja amit szeret, de ha utána nem tud belőle megélni, akkor megéri? Szerintem nem.

Sport és természetgyógyászat körein belül viszont, ha jó vagy, szerintem el tudsz helyezkedni, persze küzdeni kell érte!

Nekem remélem szerencsém van, engem a közgazdaság érdekel, de nagyon, s talán még keresett is lehet valamennyire, amikor én odajutok, hogy dolgozni kezdenék.

16/L

2011. okt. 22. 17:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy cipőben járunk, vagyis egy hajóban evezünk.

Én most szeptemberben kezdtem el egy olyan szakot ami keresett és jól el lehet vele helyezkedni, de a tanulás nehezen megy, mivel nem érdekel, így kérdéses, hogy eltudom-e végezni. Ezért valószínűleg ott fogom hagyoni, és jövőre olyan szakba belevágni ami érdekel és szívesen csinálom. Nagyon sok diplomás nem is a szakmájában dolgozik, így szerintem megéri inkább olyat tanulni, ami érdekel is, és szívvel-lélekkel csinálod. Mert ha elsőre nem is sikerül elhelyezkedni az általad kedvelt területen, mellette kitartasz, elszánt vagy sikerülni fog hamar, én így gondolom. :)

2011. okt. 22. 18:35
 5/8 anonim válasza:
100%
Én is úgy vagyok, mint az előző. Most gépészmérnökin vagyok, ez keresett szakma, jól el lehet vele helyezkedni, ugyanakkor ki nem állhatom a fizikát, a matekot sem csípem annyira, sőt, nem is megy annyira, a műszaki rajzról ne is beszéljünk, szóval jövőre én átjelentkezek, oda, ami valószínűleg érdekelni fog (geodézia/földmérő), remélem már van annyi pontom, hogy felvesznek jövőre oda, most már van nyelvvizsga, ezen múlott idén, hogy oda nem vettek fel, de jövőre talán meglesz, nagyon remélem.. : ) Szóval engem valószínűleg nagyon hamar szórni fognak innen, gépészről, ugyanakkor a földmérővel is viszonylag jól ellehet helyezkedni, najó annyira talán nem mint gépész, vagy villamosmérnöki, de nem is rosszak az elhelyezkdeési viszonyok földmérőn... :)
2011. okt. 24. 09:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hi!

Nekem is hasonlóan volt, de nem egészen:

humán beállítottságú voltam gimis koromban, de foglalkoztam számtech-al is anno (otthon fusiztam, amit a suliban tanítottak meg ... tragisch.). Aztán eljött az idő, és milyen szakra menjek tovább.... NA itt volt az, hogy fel kellett adnom a törit (ez volt az a humán tárgy), mivel nem nagyon lehet megélni belőle (amihez pedig felvételi tárgy volt, annak vagy 0 köze volt hozzá, vagy nem érdekelt (csupa gazdasági baromság)) pedig szerettem csinálni.

Így hát maradt a info, tudtam, hogy sokkal nehezebb lesz, de végülis megy a suli, mellette dolgozok, igaz, buktam 1.5 évet a suliban, de hát ez van. Csak a szakma miatt nem hagytam ott a csoda egyetemet, pedig lett volna okom rá.

2011. okt. 24. 10:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
első vok:én is humán beállítottságú vok.szeretek néhány tantárygat de rájöttem h csak a törit szeretm igazán úgy,és h csak az érdekel olyan szinten h el tudjak vele indulni valamarre.(majd akkor).tudom h telített és hogy nincs lehetőség vele meg minden.de elhatároztam h akkor is azzal fogok ,,útra kelni" mert imádom:)
2011. okt. 24. 13:47
 8/8 anonim válasza:
100%

Szia, a magam peldajat irom le: en filozofian vegeztem, es hiaba imadtam, utana megsem ezen a palyan mentem tovabb. Rajöttem, hogy olyan szakma kell, ahol mindig van lehetöseged munkat vallalni, es valtottam. Gerontologus lettem, ahol nemcsak a filozofiat hasznalhatom, amikor az idösekkel foglalkozom. Mellette minden, ami erdekel a szakmaba illik: egeszsegmegörzes, müveszet, spiritualismus. Persze ehhez penz is kell, de ezeket a területeket egymasra epülve lehet csak tanulni. Nalam igy nezett ki a szakmai ut: filozofia + gerontologia + dietetikus kepzes + agykontroll tanfolyam. Ezekkel tudok idösekkel dolgozni, mellette a Tiffany üvegkeszitö tanfolyamot vegzem most, amivel magan uton szeretnek alkotni.

Szoval en azt mondom, azt tanuldd, amit szeretsz, es utana van lehetöseged valtoztatni.

2011. okt. 25. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!