Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek minek érdemes...

Szerintetek minek érdemes tovább tanulni?

Figyelt kérdés
Ebben az évben fogok érettségizni, érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek minek érdemes továbbtanulni. Nem szakmára gondolok, hanem hogy egyetemen-, illetve főiskolán milyen szakokra érdemes jelentkezni, amelyekkel, majd el is lehet helyezkedni x év múlva. Kíváncsi vagyok, hogy ti hogy látjátok, melyek az éppen feltörekvő ágai Magyarországnak, illetve melyek azok a területek, amelyeken a képzés sem érdemes. :)
2011. szept. 4. 20:06
 1/8 De Puta Madre válasza:
100%

Annak, ami érdekel. Hiába lehet valami feltörekvő, ha nem érdekel úgy sem leszel benne túl jó, plusz még utálni is fogod.

Ha én most választanék akkor orvosnak mennék.

2011. szept. 4. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A mai Magyarországon csak politikusnak éri meg lenni. :D
2011. szept. 4. 20:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
ami a legkeresettebb szak mostanában, az a kémiával kapcsolatos: vegyészmérnök vagy valami hasonló. Hiány van náluk és mivel több a humán beállítottságú, mint a reál, így szerintem ezzel még évtizedek múlva is jól kereshetsz :)
2011. szept. 4. 20:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy annak érdemes továbbtanulni, amit szívesen csinálok, nézegettem az egyetemeket, de egyik szak sem fogott meg igazán... Tanácstalan vagyok, ezért érdekel, hogy ki hogyan látja a dolgokat, hátra gazdagodok belőle valamennyire :)
2011. szept. 4. 20:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ki kell ábrándítanom minden szabadbölcsészt és kommédiást, manapság a reálszakok a nyerők. Úgyértem REÁL! Tehát nem a gazdaságtudományi kar gazdálkodás és menedzsment, turizmus és vendéglátás, nemzetközi gazdálkodás szakjai, hanem a durvábban matekos/reálos szakok.

Orvosnak megéri tanulni, de csak ha külföldre mész. Mérnöknek is megéri tanulni, az építészek szerintem inkább külföldön találnak melót, de ott biztosan. A többi mérnökből pedig hiány van Magyarországon is. Megéri nyelvszakos bölcsésznek is lenni, igaz, hogy nem reál, de talán ez az egyetlen ami jó. Angol és némettanárokkal tele vagyunk, de különlegesebb nyelvre megéri specializálódni tanárként vagy akár tolmácsként is. Ez is univerzális tudás, külföldre is viheted, de keress csak rá neten, hogy mennyit kér egy japán nyelvtanár egy óráért nálunk...

A gazdaságtudományi kar nehezebb szakjait is megéri tanulni, ami kettő említésre méltó az az alkalmazott közgazdaságtan (később elemző), illetve a pénzügy-számvitel.

Az iskola hírneve is számíthat, ha mérnökképzést választasz akkor csak BME! Bölcsészhez nincs tippem...

Ha megfogadsz még egy tanácsot, az a lényeg, hogy ne a papírra menj, hanem tényleg érdekeljen a dolog és jó szakember akarj lenni, ezért pedig tenni kell. Nincs könnyű diploma, legalábbis amivel el tudsz helyezkedni biztosan nincs. Beszélj nyelvet. Itt sem papírlobogtatásra gondolom, hanem alkalmazott, gördülékeny mindennapi kommunikációra minden helyzetben. Ennek ugyanis hasznát veszed. Legyél mobil. Ez azt jelenti, hogy nem szabad egy régióra, extrémebb esetben egy országra korlátozni a lehetőségeidet. Ha 300 km-re tőled van meló, oda kell menni. Ha külföldön, akkor oda.

Aki manapság nem tud elhelyezkedni, annak az a két oka lehet, hogy nincs piacképes tudása és/vagy az adott helyen nincs rá szükség.

2011. szept. 4. 21:37
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez egy nehéz kérdés, sajnos eléggé felhígult már a felsőoktatás. De tény, hogy a reál szakmákkal még azért lehet esélyed. Barátnőm vegyészmérnök, 3 éve egy nagy gyógyszergyárnál dolgozik, elég jól keres, és a szakmában tényleg hiány van. Ha érdekel a kémia arrafelé orientálj. Én pályaelhagyó bölcsész vagyok (nem szabadbölcsész, hanem orientalista :) bölcsészberkekben is van különbség) így a bölcsészkart én sem javaslom. De az tény, hogy Magyarországon ma csak a politikus él meg! De állj hozzá pozitívan, talán mire befejezed az egyetemet valami változik jobb irányba! :D
2011. szept. 10. 11:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Ha a későbbiekben külföldön gondolkodsz akkor mindenképpen egészségügy! (orvos, nővér, beteggondozó, ápoló, mentős...bármi) 1 év költöztem ki Angliába, és a JobCentre-ek tele vannak álláshirdetésekkel, amikben egészségügyiseket keresnek.
2011. szept. 10. 11:29
 8/8 A kérdező kommentje:
én mondjuk nagyon média felé hajlok, azon belül is televíziózás, meg amik a videóvágással kapcsolódnak össze :)
2011. szept. 11. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!