Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 22 évesen, érettségivel...

22 évesen, érettségivel milyen iskolába tudnék még járni?

Figyelt kérdés
Szakközépiskolákban 22 év a korhatár,okj-s tanfolyamot nem tudnám kifizetni. Viszont szakma nélkül nem tudok sehol se munkát találni.
2011. aug. 7. 12:26
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Felénk volt olyan szakács tanfolyam, ahol még a tanulóknak fizettek, hogy elvégzik rendesen azt a sulit. Próbálj meg újságban keresgetni hirdetéseket.
2011. aug. 7. 12:31
 2/31 anonim ***** válasza:
elvileg ha első OKJ-d lenne estin 22 felett is ingyenes..
2011. aug. 7. 12:43
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg jelentkezhetsz februárban felsőfokú szakképzésre (2 éves) valamelyik felsőoktatási intézménybe. Ott indul a képzés nappali és levelező tagozaton is államilag finanszírozott formában (nappalin ösztöndíj is van és nem számít, hogy elmúltál 22).

Itt utána nézhetsz a felsőfokú szakképzéseknek:

[link]

2011. aug. 7. 12:47
 4/31 A kérdező kommentje:
Köszi,de nem olyan jó az érettségim,szerintem nem vennének fel. :( Munkanélkülibe néztem még tanfolyamokat,de oda se vettek fel. :S
2011. aug. 7. 12:55
 5/31 anonim ***** válasza:

esti tényleg nem jó?

amúgy betöltötted már a 22-t?

mert ha nem még ingyenesen elkezdheted nappalin..

2011. aug. 7. 12:59
 6/31 anonim ***** válasza:

Atalanta...

Ingyenes és jó is.

2011. aug. 7. 13:07
 7/31 A kérdező kommentje:
Igen,1 hete töltöttem be. Az estin azt írják,h fizetni kell,ha az 1.,akkor is...
2011. aug. 7. 13:07
 8/31 A kérdező kommentje:
És ezért hova kellene bejárnom? Csak mert én győr fele lakom.
2011. aug. 7. 13:13
 9/31 anonim ***** válasza:

én írtam az estit

nézd meg a LIA iskolát

[link]

pont van Győrben is!!

bemásolom az oldalukon írtakat:

"Mikor ingyenes az OKJ-s képzés?

-Rendelkezel-e már OKJ-s bizonyítvánnyal? Ugyanis az állam csak az első OKJ-s szakma megszerzését támogatja, még akkor is, ha az első szakmád 1 éves képzés volt. Ha van már OKJ-s bizonyítványod, de azt nem államilag támogatott módon szerezted, hanem fizettél érte, akkor még egyet csinálhatsz ingyen.

Ha még nincsen OKJ-s bizonyítványod, akkor esti- és levelező képzésen már biztosan ingyen szerezhetsz szakmát, kortól függetlenül. Ebben az esetben ingyen szerezhetsz meg vagy egy egyéves, vagy egy kétéves szakmát."

utolsó mondat a lényeg.:)

Szóval itt tuti ingyenes estin!!!

De írj nekik emailt, ha biztosra akarsz menni!

2011. aug. 7. 13:15
 10/31 anonim ***** válasza:
68%
Munkaügyi hivatalban mindig ki vannak függesztve különféle szakmai képzések. Ha jó az érettségid jelentkezhetsz egyetemre, ott nincs korhatár. Ha jól tudom az első OKJ 23 éves korig ingyenes. Szóval lehetőségeid vannak, csak ki kéne használni.
2011. aug. 7. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!