Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Patológus szeretnék lenni....

Patológus szeretnék lenni. Hány évet kell tanulni és mennyibe kerül? Vas megyébe hol lehet, melyik iskolába? érettségivel?

Figyelt kérdés
2010. jún. 5. 11:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
47%
Orvosi egyetem. 6 év. sok,sok pénz.
2010. jún. 5. 11:26
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül sok pénz,ha van egy jó erős emelt szintű kémia vagy biológia érettségid,olyan 80 százalékos(a másik középszintű)plusz két középfokú vagy egy felsőfokú nyelvvizsgád,ezzel már bővel be lehet kerülni.Ja meg jó erős gyomrod.
2010. jún. 5. 11:36
 3/16 anonim ***** válasza:

Jól mondják, 6 év orvosi (Pesten, Debrecenben, Szegeden és Pécsett van) és még 2-3 év rezidensképzés.

Csak megjegyzem, hogy a pathológus az ideje 90%-át a MIKROSZKÓP MELLETT tölti, nem a hullaházban.

Továbbá a pathológus is tud "életbe vágóan" hibázni, mert az ő feladata megmondani, hogy a beküldött minta daganatos-e, vagy a sebésznek mekkora területet kell eltávolítania egy adott szervből, továbbá sokszor az ő diagnózisa alapján kezdik el a kemoterápiát (melyből sokféle van, és ha rosszul határozta meg a daganat típusát, akkor az hatástalan lesz).

És nem mellesleg elég sokat kell hozzá tanulni.

Ha szimplán hullákkal akarsz foglalkozni, akkor inkább boncmester legyél...

2010. jún. 5. 11:53
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amúgy arra gondolt.....
2010. jún. 5. 12:00
 5/16 A kérdező kommentje:
hullákkal szeretnék. az is 6 év?vagy az meg hamarabb? elég a sima érettségi hozzá?
2010. jún. 5. 12:09
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
OKJ-ban van boncmester képzés, ami 1 vagy 2 év. Egy sima érettségi lassan már a takarítónőnek is kevés.
2010. jún. 5. 12:16
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Végig olvastad az előző válaszokat????Patológus=ORVOSI EGYETEM,stimmm????

Ha boncmester akarsz lenni,akkor viszont OKJ.A kettő között jelentős különbség van.Azért legalább tudhatnád,mivel akarsz foglalkozni,és utánanézhetnél pontosan mit takar az.Mert az,hogy hullákkal,az elég tág.Akkor lehetsz sírásó is......

2010. jún. 5. 12:18
 8/16 A kérdező kommentje:
UTOLSÓ!le ne szedd már a fejem.csak kérdeztem ennyi.nem kell kiakadni!
2010. jún. 5. 12:20
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj,de hogy ilyen nehéz a felfogásod,nem nézem ki belőled az orvosit,bocsi.
2010. jún. 5. 12:28
 10/16 A kérdező kommentje:
kösz.
2010. jún. 5. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!