Csak úgy lehetek óvónő, ha egyetemet végzek, vagy van valamilyen másfajta képzés is?
Nem kell egyetem, csak főiskola. De ha pénzt akarsz, akkor ne óvónőnek tanulj, minimálbérrel szúrják ki a szemed, óvónő barátnőm mesélte, hogy amikor elkpedt, mennyi fizetést ajánlanak neki, az idősebb óvónők azt mondták, kerítsen egy pénzes pasit, máshogy ebből nem fog kilábalni. Nem kerített. Évek óta minden hónapban nullára jön ki, egy kis albérleti szobát bérel, egy lakást ugyanis nem tudna fenntartani.
Akkor inkább csinálj valami jó szakmát, azzal többet keresel.
óvónőképző főiskolát kell végezni, igen, az 3 éve
a bölcsiben ha jól tudom egy 2 éves képzéssel lehet elhelyezkedni, csecsemőgondozó, vagy ilyesmi a neve
a dajkáknak nem tudom, milyen végzettség kell, de szerintem menj be egy oviba és kérdezd meg az intézményvezetőt, ő biztos tud segíteni :D én ennyit tudtam :D
Kedves Kérdező,
Ha óvónő szeretnél lenni mindenképpen főiskolát kell hozzá elvégezni+ugye a diplomához szükséges a nyelvvizsga.
Legalább alapfok.
A dajkának úgy tudom hat hónapos képzés kell plussz gyakorlat.
Üdv
Sok sikert hozzá...:)
Ha bármi kérdésed nekem írhatsz nyugodtan...én ezt végeztem..
Kedves Előttem szóló...azért nem olyan könnyű ám ez sem..jó nem egy orvosi, de csak diplomát ad a végén...tehát hajtani kell érte...a pszichológia annyira nem könnyű...
Épp most írtam le a történetemet ebben a témában. Nekem sikerült, igaz, külföldön.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Köszi a válaszokat, felpontoztam mindenkit! :) Már megvan a középfokú angol nyelvvizsgám, 2005-ben letettem. Amúgy a kereset az nem diplomás minimálbér? Szóval nem 70 ezer vagy ilyesmi.. :S
Egyik válaszolónak: csak azért 24 évesen tudnám kezdeni, mert most 23 vagyok, lecsúsztam a jelentkezésről, és költségtérítésesre nem tudok menni, nem bírnám anyagilag.. Mert ugye a pótfelvételin már csakis költségtérítéses szakokat lehet választani. Következő jelentkezésnél meg már majdnem 24 lennék. Csak ezért írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!