Ha vegyésznek, vagy vegyészmérnöknek megyek emelt kémia mellett milyen tantárgyból van szükség érettségire?
"Én nem ezt kérdeztem"
De a kérdésedre a választ megtalálod az oldalon, amit linkeltem. Meg még ezeregy hasznos dolgot. Ennyire lusta vagy kettőt kattintani, vagy mi a probléma?
Vegyészmérnök képzés esetén matematika kötelező, és kémia az ajánlott. De lehet mondjuk biológiából is. A felvi.hu-n tényleg részletesen fel vannak sorolva.
Kémiára nem kötelező a matek, de oda is kell valamilyen szinten (analízist együtt tanulják a vegyészmérnökökkel). Oda nekem a kémia mellett az informatika érettségi számított volna be jobban. De biológia is jó.
Mellesleg a "vegyész" mint kérdés kémia MSc-re vonatkozik, a BSc neve "Kémia alapszak".
Nem tudom, hogy ez segít-e valamit:
Itt írják:
„Műszaki szakcsoport:
Érettségi vizsgatárgyak: matematika és fizika vagy informatika vagy a szaknak megfelelő szakmai előkészítő tárgy.
Két középszintű vizsgatárgyat kell választani. A matematika kötelező, a másik vizsgatárgyat a felsoroltakból kell választani.“
És ide tartozik a vegyészmérnöki képzés egyetemi és főiskolai szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!