Lehet esélyem? Orvosi egyetem.
Jövőre fogok érettségizni és nagyon szeretnék az orvosira menni. Az a baj, hogy nehezen tanulok, de csak azokat a tantárgyakat amiket nem szeretek (magyar,töri,matek...stb.) Egyedül azt tudom könnyen megtanulni és nem elfelejteni amit szeretek (biosz, kémia). Ha pl. a magyar érettségim nem sikerülne jól, mondjuk olyan 50%-ra, de a kémia meg a biosz jó lenne, akkor szerintetek lenne esélyem orvosira menni? Felvettem a bioszt emelten és a kémiát középszinten :) Jövőre tervezem a középfokú nyelvvizsgát angolból... Attól félek, hogy jövőre nagyon magasak lesznek a ponthatárok és nem fogok bekerülni emiatt :( Van itt olyan aki orvosira jár? Pécsre mondjuk... Milyen az "élet" az egyetemen? :) Mit tanultok első évben? Engem a fogászat érdekel, van itt olyan aki oda jár? Légyszi írjatok minél többet nagyon fontos lenne ^^ Köszönöm :)
18/L
Elképzelésem van már, de még lehet változik az évek során. Majd ha jobban belelátok a klinikai tárgyakba...:)
Egyelőre amúgy nőgyógyászat érdekel.
Neked van vmi terv?
A magyar miatt egyáltalán nem kell aggódnod, csak egy kevéske józan paraszti ész, amire ott szükséged lesz és ennyi :) A szövegértésnél igazából tényleg csak kicsit figyelmesebben kell elolvasnod a szöveget a szövegalkotást meg be lehet gyakorolni. Emiatt ne aggódj :)
Egyébként én most érettségiztem, viszont évet halasztok és jövőre felvizek a pécsi orvosi egyetemre és engem is a fogászat érdekel elsősorban :) Sajnos nekem dupláznom kell majd, mert a matek nem sikerült úgy ,ahogy gondoltam és osztottam szoroztam, de duplázással járok a legjobban. Nyelvvizsgám már van 2, amiatt nem aggódom. De neked is javaslom, hogy akkor hajts rá nagyon a bioszra és kémiára,hogy duplázhass, de azért a többit se hanyagold el ;)
A legjobb a Debreceni Egyetem, simán veri az összes többi orvosi egyetemet Magyarországon, minden szempontból.. A Debreceni Egyetem Orvosi és Egészségtudományi Centrumának a szívsebészete is világhírű, többet ide utaznak külföldről, csakhogy itt műtsék meg őket.
A magyar érettségi egyáltalán nem nehéz, simán meg tudod csinálni, a töri is egy vicc :D
Az egyetemi élet nagyon jó, sok jófej ember van, teljesen kötetlen az idő, amit úgy osztassz be, ahogy akarsz.
Hogy mit tanulsz első éven?
I. félév: Orvosi kémia, Biofizika, Orvosi pszichológia, Kommunikáció, Általános orvostörténelem, Biostatisztika
II. félév: Anatómia (Embriológia+Szövettan is beletartozik), Orvosi genombiológia, Általános és orvosi genetika, Molekuláris biológia, Sejtbiológia, Könyvtárismeret
DOTE OLLÉÉÉÉÉ!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!