Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehet esélyem? Orvosi egyetem.

Lehet esélyem? Orvosi egyetem.

Figyelt kérdés

Jövőre fogok érettségizni és nagyon szeretnék az orvosira menni. Az a baj, hogy nehezen tanulok, de csak azokat a tantárgyakat amiket nem szeretek (magyar,töri,matek...stb.) Egyedül azt tudom könnyen megtanulni és nem elfelejteni amit szeretek (biosz, kémia). Ha pl. a magyar érettségim nem sikerülne jól, mondjuk olyan 50%-ra, de a kémia meg a biosz jó lenne, akkor szerintetek lenne esélyem orvosira menni? Felvettem a bioszt emelten és a kémiát középszinten :) Jövőre tervezem a középfokú nyelvvizsgát angolból... Attól félek, hogy jövőre nagyon magasak lesznek a ponthatárok és nem fogok bekerülni emiatt :( Van itt olyan aki orvosira jár? Pécsre mondjuk... Milyen az "élet" az egyetemen? :) Mit tanultok első évben? Engem a fogászat érdekel, van itt olyan aki oda jár? Légyszi írjatok minél többet nagyon fontos lenne ^^ Köszönöm :)

18/L

2011. jún. 1. 20:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A felvételinél CSAK a biosz meg a kémia számít az érettségik közül, szóval mindegy, hogy a magyarod milyen lesz. Ugyanakkor általános műveltség szempontjából nem kellene elhanyagolnod, ha nem akarsz szakbarbár lenni :)

A ponthatárok alakulását nem lehet most előre látni, de szinte biztos, hogy nem fog nőni a ponthatár, mert hiány van orvosból (és emiatt nem fogják szigorítani, mert ha kevesebbet képeznek, akkor még nagyobb hiány lesz).

Sajnos a pécsi egyetemről nem tudok nyilatkozni.

2011. jún. 1. 20:38
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem hanyagolom el természetesen a többit sem :) Most év végén magyarból 4-est kapok :) Fizika meg matek lesz 3-as :S Viszont az érettségitől nagyon félek :( Nem hiszem, hogy ott 4-es magyart fogok írni... ;D Amúgy az nagyon jó lenne ha nem vinnék fel a ponthatárokat :D Nagyon nehéz lenne elérni 420-430 pontot :( Te orvosira jársz? :)
2011. jún. 1. 20:44
 3/15 anonim ***** válasza:
Egyébként az orvosin lesz olyan tárgy,amit utálni fogsz,hidd el,ott már nem szeretem és nem szeretem tárgyak vannak. Nem elkeseríteni akarlak, de ha nem tudsz olyasmit tanulni, ami nem lelkesít, akkor az orvosi nagyon nehéz lesz neked.
2011. jún. 1. 20:55
 4/15 A kérdező kommentje:
Engem minden olyan érdekel ami anatómia,kémia,biokémia,biosz, meg ami az emberi testtel foglalkozik :D Ezért sem tudnám magamat elképzelni pl. egy BTK-n :S :) Tudom, hogy az orvosi nagyon nehéz, de ott legalább olyanokat tanítanak ami érdekel... Amúgy a magyarnál és a mateknál nem utálok jobban semmit :( Ott meg legalább nincs ilyen tárgy :D Szóval még ha sokat is kell tanulni az orvosin, akkor is erőt vennék magamon és megtanulnám, mert érdekel ^^
2011. jún. 1. 20:58
 5/15 A kérdező kommentje:
Amúgy hiszek Neked :) De majd meglátjuk ;) Először is vegyenek fel :(
2011. jún. 1. 20:59
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem az,hogy nehéz, de sok minden lesz, ami nem fog érdekelni,de majd meglátod. Én drukkolok neked. És ott is lesz egy kicsi fizika, meg 1 tárgy erejéig matek is. De sztem az ottani biokémia-egy telefonkönyv,köze nincs a gimis kémiához- cseppet se fog érdeklni. De ha érdekelni fog,te leszel azon kevesek között,akik szeretik.
2011. jún. 1. 21:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Amit az első ír, az nem teljesen korrekt. Kétféle pontszámítási rendszer van. Az egyiknél minden érettségi számít, a másiknál csak a két felvételi tárgy.

Nézz utána, hogy hogy működik, hosszú lenne leírni (felvi.hu-n megtalálod).

Egyébként én is azt hittem, hogy orvosin csak olyan fogok tanulni, ami érdekes és tiszta öröm lesz:D Hát tévedtem:)

Persze ettől függetlenül nagyon szeretek ide járni, és soha eszembe sem jutott, hogy átpártolok máshová, de azért az élet nem mindig fenékig tejfel.

Mondjuk mikor meg kell tanulni az összes aminosav anyagcseréjét képletekkel, vagy mondjuk anatból minden eret, ideget...hát nah..:D

Egyébként szerintem azért érdemes a többi tárgyra is rágyúrni. Sokkal könnyebb úgy összeszedni a pontokat, ha kitűnő az ember, és jól sikerülnek a kötelező érettségijei. A magyar meg a töri pl. iszonyatosan könnyű, még annak is simán megoldható, aki amúgy nem egy nagy ész a humán tárgyakhoz. Szinte csak szövegértés.

Viszont az emelt biosz/kémia azért meg tudja szívatni az embert rendesen.

A tantárgyakat pedig szerintem minden suli honlapján meg tudod nézni.

2011. jún. 1. 21:14
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat :D Utolsó hozzászólótól kérdezném: Te ide Pécsre jársz? :) Milyen szakra? ^^
2011. jún. 1. 21:19
 9/15 anonim ***** válasza:
Szegedre járok ált. orvosira:)
2011. jún. 1. 21:34
 10/15 A kérdező kommentje:
Érte m:) Azt hittem ide Pécsre jársz ^^És tudod már, hogy milyen orvos leszel majd? :)
2011. jún. 1. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!