Lehet esélyem? Orvosi egyetem.
Jövőre fogok érettségizni és nagyon szeretnék az orvosira menni. Az a baj, hogy nehezen tanulok, de csak azokat a tantárgyakat amiket nem szeretek (magyar,töri,matek...stb.) Egyedül azt tudom könnyen megtanulni és nem elfelejteni amit szeretek (biosz, kémia). Ha pl. a magyar érettségim nem sikerülne jól, mondjuk olyan 50%-ra, de a kémia meg a biosz jó lenne, akkor szerintetek lenne esélyem orvosira menni? Felvettem a bioszt emelten és a kémiát középszinten :) Jövőre tervezem a középfokú nyelvvizsgát angolból... Attól félek, hogy jövőre nagyon magasak lesznek a ponthatárok és nem fogok bekerülni emiatt :( Van itt olyan aki orvosira jár? Pécsre mondjuk... Milyen az "élet" az egyetemen? :) Mit tanultok első évben? Engem a fogászat érdekel, van itt olyan aki oda jár? Légyszi írjatok minél többet nagyon fontos lenne ^^ Köszönöm :)
18/L
A felvételinél CSAK a biosz meg a kémia számít az érettségik közül, szóval mindegy, hogy a magyarod milyen lesz. Ugyanakkor általános műveltség szempontjából nem kellene elhanyagolnod, ha nem akarsz szakbarbár lenni :)
A ponthatárok alakulását nem lehet most előre látni, de szinte biztos, hogy nem fog nőni a ponthatár, mert hiány van orvosból (és emiatt nem fogják szigorítani, mert ha kevesebbet képeznek, akkor még nagyobb hiány lesz).
Sajnos a pécsi egyetemről nem tudok nyilatkozni.
Amit az első ír, az nem teljesen korrekt. Kétféle pontszámítási rendszer van. Az egyiknél minden érettségi számít, a másiknál csak a két felvételi tárgy.
Nézz utána, hogy hogy működik, hosszú lenne leírni (felvi.hu-n megtalálod).
Egyébként én is azt hittem, hogy orvosin csak olyan fogok tanulni, ami érdekes és tiszta öröm lesz:D Hát tévedtem:)
Persze ettől függetlenül nagyon szeretek ide járni, és soha eszembe sem jutott, hogy átpártolok máshová, de azért az élet nem mindig fenékig tejfel.
Mondjuk mikor meg kell tanulni az összes aminosav anyagcseréjét képletekkel, vagy mondjuk anatból minden eret, ideget...hát nah..:D
Egyébként szerintem azért érdemes a többi tárgyra is rágyúrni. Sokkal könnyebb úgy összeszedni a pontokat, ha kitűnő az ember, és jól sikerülnek a kötelező érettségijei. A magyar meg a töri pl. iszonyatosan könnyű, még annak is simán megoldható, aki amúgy nem egy nagy ész a humán tárgyakhoz. Szinte csak szövegértés.
Viszont az emelt biosz/kémia azért meg tudja szívatni az embert rendesen.
A tantárgyakat pedig szerintem minden suli honlapján meg tudod nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!