Van esélyem így hogy bekerüljek a Semmelweis egyetem orvosi karára (sebész szeretnék lenni, vagy plasztikai sebész, ha ilyen eredményeim lennének?
Van rá esélyem?
HA mondjuk kitünő lesz a bizonyítványom, 11 és 12.-ben
Ha az érettségit is megírom ötösre, mindegyiket
ha biológiát és fizikát választanám, hogy érettségizek belőle.
ha három nyelvvizsgám lenne (angol felsőfokú, néet közép, olasz közép)
És ha hátrányos helyzetű vagyok, mert apukámnak csak 8 általánosa van.
sajnos nem sportolok, és nem indultam el semmilyen sport versenyen se, ami pontot érne!!!!
Miért ne juthatnál be?:) Persze, magas a ponthatár, de azért nem kell zseninek lenni hozzá, ne aggódj:)
Nyelvvizsgából elég egy felsőfokú (vagy két közép), mert max 50 pontot kaphatsz érte úgyis. Hiába csinálsz többet, akkor sem kapsz 50-nél több pontot.
Emeltszintűznöd kötelező:) Ezzel meg is vannak a pluszpontjaid:) (Nem kell sportverseny meg hátrányos helyzetért pontok stb....amúgy sztem neked hátrányos helyzetért nem is jár)
Az a lényeg, h a két felvételi tárgyad (fizika, biosz) 90% körül írd meg.
van esélyed...mellékesen hiába van 50ezer nyelvvizsgád akkor is csak azt a maximálisan szerezhető pluszpontszámot fogod megkapni.1középsfokú nyevvizsga és 2 emeltszintű érettségi is bőven elég.
Szerintem akkor jelentkezz orvosira ha tényleg jó tanuló vagy,mert lehetsz akármilyen hátrányos helyzetű nem biztos hogy okos is vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!